EURO-2020 - Egygólos orosz siker a finnek ellen

v

Oroszország 1-0-ra legyőzte Finnországot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, a B csoport szerdai, szentpétervári mérkőzésén.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, B csoport:
Oroszország-Finnország 1-0 (1-0)
-------------------------------
Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 24 500 néző, v: Danny Makkelie (holland)
    gólszerző: Mirancsuk (45+2.)
    sárga lap: Barinov (27.), Ozdojev (34.), Dzsikija (88.), illetve Kamara (22.), O'Shaughnessy (90.)

    Oroszország:
    -----------
Szafonov - Fernandes (Karavajev, 25.), Divejev, Dzsikija, Kuzjajev - Zobnyin, Barinov, Ozdojev (Zsemaletgyinov, 61.) - Mirancsuk (Muhin, 85.), Dzujba (Szoboljev, 85.), Golovin

    Finnország:
    ----------
Hradecky - Toivio (Jensen, 84.), Arajuuri, O'Shaughnessy - Raitala (Soiri, 75.), Schüller (Kauko, 67.), Lod, Kamara, Uronen - Pukki (Lappalainen, 75.), Pohjanpalo

    I. félidő:
    ----------
    45+2. perc: az Artyom Dzjubától visszakapott labdát Alekszej Mirancsuk áttette a jobb lábáról a balra, majd védhetetlenül tekert a kapu hosszú felső sarkába.

Finn lesgóllal indult a találkozó, amelynek első félidejét ezután kevés helyzet, küzdelmes mezőnyjáték és sok pontatlanság jellemezte egészen a hajráig. Ekkor látványos góllal előnybe került a korábban kapufáig jutó társházigazda.

A fordulást követően a hátrányban lévő finnek léptek fel kezdeményezően, ám a nagyobb lehetőségeket az orosz válogatott dolgozta ki az alacsonyabb iramú második játékrészben.

Az összesen 13 perc ráadással megtoldott találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy az orosz válogatott brazil származású jobbhátvédjét, Mário Fernandest az első félidő közepén le kellett cserélni, és gerincsérülés gyanújával kórházba szállították.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?