EURO-2012 - A németek és a dánok is továbbjuthatnak

Budapest |

<p><span style="font-family: Tahoma, Arial, sans-serif; line-height: 19px; text-align: left; font-size: small;">A német válogatott a továbbjutásért, a holland csapat pedig az "életben maradásért" küzd a két együttes szerdai mérkőzésén a labdarúgó Európa-bajnokságon.</span></p>

 

A B csoport másik találkozóján a vb-ezüstérmes Oranjét legyőző dánok a németektől vereséget szenvedett portugálokat búcsúztathatják el.

A német-holland párharc igazi klasszikusnak számít, a két csapat eddig összesen 38 alkalommal találkozott egymással, 14 német és 10 holland siker mellett 14 döntetlen született. A két csapatnak ez lesz a nyolcadik összecsapása nagy tornán (vb, Eb), a legemlékezetesebb az 1974-es világbajnoki döntő volt, amelyen a Johan Cruyff vezette hollandok jutottak előnyhöz, de a házigazda németek fordítottak.

Érdekesség, hogy a hollandokkal a dánoktól elszenvedett szombati vereségig csak egyszer fordult elő, hogy kikaptak Eb-nyitányon: az 1988-as kontinensviadalon a szovjetektől kaptak ki, ám végül megnyerték a kontinensviadalt.

"Hatalmas csata lesz, be kell bizonyítanunk, hogy bajnokok vagyunk" - nyilatkozta John Heitinga, az Oranje védője.

"Az első lépést már megtettük a portugálok legyőzésével, de ez a mérkőzés teljesen más lesz" - mondta Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya. "Nem foglalkozom a hollandokkal, magunkkal kell, hogy azt tudjuk játszani, amit elterveztünk."

A dán-portugál találkozón a statisztika alapján utóbbi együttes az esélyes, ugyanis eddigi 13 összecsapásból nyolc alkalommal diadalmaskodott, míg az északi gárda csak háromszor.

"Természetesen nagyon örültünk a győzelemnek, de most csak a portugálokra kell koncentrálnunk, akik ellen még jobban kell játszanunk, mivel óriási a nyomás az ellenfelünkön" - mondta a dán kapitány, Morten Olsen.

"Megpróbáljuk folytatni azt, amit elkezdtünk, azon dolgozunk, hogy eredményesebbek legyünk, és szeretnénk szerencsésebbek lenni, mint a legutóbbi mérkőzésen" - jelentette ki a portugálokat irányító Paolo Bento.

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?