EURO 2012 - a héten dönt az UEFA a pontos helyszínekről

Bukarest |

<p>Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a héten határoz arról, hogy mely lengyel és ukrán városokban játsszák majd a 2012-es Európa-bajnokság mérkőzéseit.</p>

A szervezet végrehajtó bizottsága kedden kezdi meg bukaresti tanácskozását, amelynek végén bejelentik, hogy a két főváros, Varsó és Kijev mellett melyik lesz az a további négy vagy hat település, ahol sor kerülhet Eb-találkozókra. Előfordulhat, hogy több összecsapásra kerül majd sor Lengyelországban, miután Michel Platini elnök a múlt hónapban ellátogatott a helyszínekre és jelezte: az ukránok nem a megfelelő ütemben haladnak a szükséges fejlesztésekkel.
    Az már biztos, hogy a nyitómérkőzés Varsóban lesz, míg a döntőt Kijevben rendezik, ám ezeken kívül mindkét ország hat lehetséges várost jelölt meg házigazdaként. A lengyeleknél Poznan, Gdansk, Wroclaw, Krakkó, Varsó és Chorzow, míg az ukránoknál Dnyepropetrovszk, Kijev, Lvov, Donyeck, Harkov és Odessza várja az UEFA döntését.
    Platini az áprilisi körútja során megállapította, hogy Lengyelországban a terveknek megfelelően haladnak az előkészületekkel, és bár nem volt elégedett az ukrán helyzettel, kifejtette: biztos abban, hogy a két ország rendezi majd a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot.
    Az infrastrukturális előkészületek Ukrajnában 17 milliárd, míg Lengyelországban 10 milliárd euróba kerülnek.
  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?