Erős ellenfelek megleckéztetése

<p>Csallóközaranyos/Naszvad. Mindkét dél-szlovákiai csapat a táblázaton közvetlenül előtte álló ellenfelet fogadott, s egyaránt két góllal nyert a női I. kézilabdaliga 10. fordulójában. Csallóközaranyoson a Topoľčany (27:25), Naszvadon a pozsonyi Inter (29:27) volt kénytelen meghajolni a vendéglátók tudása előtt.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

„Nagyon örülünk, hogy nyertünk, mert erős együttest sikerült legyőznünk – summázta lapunknak a bajnokival kapcsolatos észrevételeit Peter Talár, a csallóközaranyosiak nyitrai edzője. – Tartottunk a vendégektől, s ez a meccs elején is megmutatkozott, amikor gyorsan 0:3 lett az állás. Ezután feljavult a védekezésünk, és egyre több sikeres ellentámadást vezettünk. Az első félidőben kimondottan jól kontráztunk, őriztük előnyünket, s a játékkal sem volt gond. Szünet után tíz perc alatt már kilenc góllal elhúztunk. Innentől cserékkel folytattuk, lehetőséget adtam a fiataloknak, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek. Ekkor már nem működött olyan olajozottan a gépezet, technikai hibák is becsúsztak, a vendégek kapusa is elkapta a fonalat, és pontatlanságaink után ellenfelünk kezdte ellentámadásokból lőni a gólokat. De csak szépíteni tudott.”

Ismét nagyon jó hangulatban, telt ház előtt nyert a naszvadi/ímelyi csapat, ezúttal a pozsonyi Inter ellen. „Eléggé szorosan alakult a mérkőzés, hiszen a 13. percben csak 9:8-ra vezettünk. Aztán fej fej mellett haladt a két csapat – tért vissza mérkőzés történéseire Miskovics György, a vendéglátók edzője. – Még egyszer fordított az Inter, de utána végig mi álltunk jobban. Fokozatosan növeltük előnyünket, nyolc perccel a vége előtt már 25:21 volt, de hogy ne legyen nyugodt a vége, három perc múlva már csak 26:25-re vezettünk, újabb három perc elteltével megint néggyel, 29:25-re, s ez már eldöntötte a mérkőzést. Mindkét csapat támadó felfogásban kézilabdázott, sorainkból a szokottnál többen dobtak gólt, de mindegyik találatért meg kellett küzdeni. Örülök annak, hogy a lányokban volt annyi akarat, hogy le tudták küzdeni a meccs közbeni hullámvölgyeket. Taktikusan játszva, ügyes gólokat dobtunk. A második félidőben állandóan a kezünkben volt a mérkőzés, és legyőztük az erős Intert.”

Idegenben fejezi be az őszi idényt mindkét csapat: a csallóközaranyosiak szombaton (14.00) Mocsonokról, a naszvadiak vasárnap (18.00) az előttük álló listavezető nyitraiaktól próbálnak pontot, pontokat hazavinni. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?