Éremért Břeclavba

Komárom/Pozsony. A juniorok tegnapi versenye után ma a felnőttek állnak asztalhoz az idei szkander Európa-bajnokságon, melynek a morvaországi Břeclav ad otthont. Szlovákia szeretné megismételni két évvel ezelőtti éremtermését. Akkor a legjobbak a litvániai Druskininkaiban nyolc dobogós helyezést szereztek.

Komárom/Pozsony. A juniorok tegnapi versenye után ma a felnőttek állnak asztalhoz az idei szkander Európa-bajnokságon, melynek a morvaországi Břeclav ad otthont. Szlovákia szeretné megismételni két évvel ezelőtti éremtermését. Akkor a legjobbak a litvániai Druskininkaiban nyolc dobogós helyezést szereztek. „Ismét Ján Germánustól várjuk a legjobb helytállást, ő mindkét kézzel csatasorba áll. Erős mezőny várható, így a legjobb hat közé kerülés már sikernek számíthat” – latolgatta a szlovák esélyeket Marián Čapla, a honi szövetség elnöke.

Éppen ilyen céllal utazott ki az Eb-re Narancsik Sándor, aki korábban négyszer volt Szlovákia legerősebb embere. A 33 éves komáromi dalia nem újonc ebben a sportágban, hiszen 1999-ben Szolnokon a 110 kilósok között már felállhatott a dobogóra: bronzérmet akasztottak a nyakába. Kilencvenhétben Poprádon Eb-negyedik volt. Itthoni viszonyok között súlycsoportjában háromszoros szlovák szkanderbajnok (1997, 1998, 1999). „Kilencvenhat kivételével mindig az erősebb, vagyis a bal kezemmel versenyeztem. Ma azzal a céllal indulok el a plusz 105 kilós mezőnyben, hogy legalább a legjobb hat közé jussak. Én azonban az éremre is gondolok, ebbe persze a többieknek is lesz beleszólása. Aránylag jól sikerült a felkészülésem, van egy rándulásom a csuklóm alatt, meglátom, mennyire akadályoz majd a versenyzésben” – fontolgatta esélyeit Narancsik, aki súlycsoportja kiemelkedő alakjától, az orosz Karajevtől alighanem kikapna (ha összekerülnek), de a cseh világbajnok, Živný és a magyar bajnok, Szabó Csaba ellen reménykedve várja a párharcokat. „Ahány orosz, vagy szovjet utódállambeli, annyi világklasszis, így kemény csaták elé nézek, bárkivel is hoz össze a sors” – vélekedik a szlovákiai erőemberi trónjától nemrég megfosztott versenyző. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?