EREDMÉNYEK – ESEMÉNYEK

Kovács Mária aranyérmet szerzett a Pécsen rendezett női ökölvívó Európa-bajnokságon. A 86 kg-os súlycsoport fináléjának második menetében a magyar hölgy döntő fölényt harcolt ki az ukrán Julija Gosztrajával szemben.

Kovács Mária aranyérmet szerzett a Pécsen rendezett női ökölvívó Európa-bajnokságon. A 86 kg-os súlycsoport fináléjának második menetében a magyar hölgy döntő fölényt harcolt ki az ukrán Julija Gosztrajával szemben. Csík Mónika (48 kg), Ducza Anita (75) és Kovács Viktória (80) ugyanakkor vereséggel zárta az Eb-t, így mindhárman a második helyen végeztek. Magyarország az éremtáblázaton a negyedik helyen (1-3-3) zárt.

Csapó Gábor lett a Ferencváros férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője. A játékosként olimpiai bajnok szakember ezt a Bajnokok Ligája négyes döntőjének televíziós közvetítése során közölte. A Final Four alatt szakértőként tevékenykedő Csapó az Újpest kispadját hagyta ott, s váltotta fel az FTC-vel a bajnokság negyedik helyén végző Gyöngyösi Andrást.

A magyar Kovács Antal bronzérmet nyert a düsseldorfi cselgáncs Európa-bajnokságon a 100 kg-osok között. Meglepetésre a címvédő Ungvári Miklós csak 7. lett (66 kg), csakúgy mint Csizmadia Zoltán (+100 kg). A szlovákiai Pálkovács Zoltán a második fordulóban vereséget szenvedett, s kiesett.

Guillermo Coria nyerte az argentin döntőt a közel 2,5 milliárd dollár összdíjazású hamburgi férfi tenisztornán: a 21 éves versenyző 6:3, 6:4, 6:4-re nyert honfitársa, Agustin Calleri ellen.

Rudolf Dydi ezüstérmet szerzett a pulai nemzetközi ökölvívó versenyen a 48 kg-osok mezőnyében. A szlovák bokszolót a döntőben a moldovai Gojan győzte le.

Az olasz Stefano Garzelli nyerte a Giro d Italia profi kerékpáros körverseny szombati, 7. szakaszát, és ezzel az összetettben is átvette a vezetést. Tegnap Mario Cipollini pályafutása során 41. szakaszgyőzelmét aratta a Girón, s ezzel beállította Alfredo Binda rekordját. Az olasz sprinter fantasztikus hajrá után nyerte a 8. etapot. Összesítésben Garzelli 31 másodperccel vezet honfitársa, Simoni előtt.

Rómában a második helyen kiemelt belga Kim Clijsters győzelmével zárult az 1,3 millió dollár összdíjazású női tenisztorna. Clijsters a fináléban 3:6, 7:6, 6:0 arányban nyert a francia Mauresmo ellen.

A német Steffen Wesemann nyerte meg az 56. kerékpáros Békeversenyt. A 9., egyben utolsó futamon az olasz Enrico Degano bizonyult a leggyorsabbnak. A végeredmény: 1. Wesemann 39:21:43,2; 2. Sosenka (cseh) +49 mp; 3. Konečný (cseh) +6:29 p.

Hazai siker született a tatai Magyarország–Szlovákia férfi tornász csapatversenyen. A nem a legerősebb összeállításában szereplő magyar együttes 212,25, míg riválisa 210,35 pontot szerzett.

Ma Párizsban megkezdődik a 47. asztalitenisz vb, amelyen a nemzetközi szövetség döntése alapján nem kerül sor csapatversenyre. Magyarországot Bátorfi Csilla, Fazekas Mária, Molnár Zita, Póta Georgina, Tóth Krisztina, Demeter Lehel, Fazekas Péter, Linner Ádám, Marsi Márton és Pázsy Ferenc képviseli. A szlovák válogatott tagjai: Ódor Éva, Zuzana Poljačková, Viera Marčeková, Andrea Kubríková, Jaromír Truxa, Peter Sereda, Ľubomír Pištej és Valentin Baženov.

Két mérkőzéssel megkezdődött az 1,85 millió dollár összdíjazású düsseldorfi férfi tenisz csapat világbajnokság. Piros csoport, 1. forduló: Csehország-Ausztrália 2:1, USA– Spanyolország 2:1.

Három héttel azután, hogy másfél éves kihagyást követően visszatért a pástra, máris az élmezőnyben végzett Nagy Tímea, aki az olaszországi Legnanóban harmadik lett a VK-versenyen .

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?