EREDMÉNYEK – ESEMÉNYEK

A jégkorong Extraliga 21. fordulójának zárómérkőzésén: Skalica– Poprad 3:4 (1:2, 2:1, 0:1), Flamík (9.), J. Jurík (21.), R. Hartmann (35.), ill. Hvila (2., 30.), R. Tomas (14.), Misál (56.). A 27. forduló előrehozott találkozóján: Slovan– Košice 4:2 (2:1, 0:1, 2:0), Pavličko (15.), Rataj (18.), Seman (42.), Kapuš (56.

A jégkorong Extraliga 21. fordulójának zárómérkőzésén: Skalica– Poprad 3:4 (1:2, 2:1, 0:1), Flamík (9.), J. Jurík (21.), R. Hartmann (35.), ill. Hvila (2., 30.), R. Tomas (14.), Misál (56.). A 27. forduló előrehozott találkozóján: Slovan– Košice 4:2 (2:1, 0:1, 2:0), Pavličko (15.), Rataj (18.), Seman (42.), Kapuš (56.), ill. Ľ. Sabol (11.), Škovira (38.). Az élcsoport: 1. Trenčín 43, 2. Košice 42, 3. Slovan 37 pont.

A hét végén játszották a vízilabdakupák selejtezőit – BL: Kranjban a Honvéd mindhárom mérkőzését könnyedén megnyerte, s továbbjutott; Belgrádban viszont a Nováky háromszor kikapott és kiesett. KEK: Budapesten pontveszteség nélkül lett csoportgyőztes a Vasas, 12:3-ra verte a kassai ŠKP-t, a kelet-szlovákiaiak csak egyszer nyertek, s elbúcsúztak a további küzdelmektől. A LEN Kupából mindkét magyar gárda (BVSC, Szeged) kiesett.

A második helyen végzett a BL-finalista, Szuper Kupa-harmadik Ferencváros az osztrák Hypo Niederösterreich otthonában rendezett női kézilabda tornán. Az elődöntő-ben: FTC–Partizánske 36:28, Hypo –Zlín 37:19; a 3. helyért: Partizánske–Zlín 28:22; a döntőben: Hypo– FTC 33:28.

Sikeres műtéten esett át Christoph Duffner, a németek olimpiai bajnok síugrója, aki szerdán edzés közben bukott, és felkarcsont-törést szenvedett. Az orvosok elképzelhetőnek tartják, hogy a 30 éves versenyző – aki az 1994-es lillehammeri játékokon csapatban nyert aranyérmet – részt vesz a februári világbajnokságon.

Az AS Roma labdarúgócsapatának vezetői Carlo Cudicininek, a Chelsea kapusának szerződtetését tervezik.

Finnország nyerte a Helsinkiben rendezett jégkorong Karjala Kupát, miután a cseheket (2:0) és a svédeket is legyőzte (5:3). Csehország tegnap is vereséget szenvedett, hosszabbításban kapott ki 4:3-ra az oroszoktól. Kanada pontveszteség nélkül diadalmaskodott a hannoveri Német Kupán.

Sebestyén Júlia a harmadik helyen végzett a 35. Arany Piruett nemzetközi műkorcsolya versenyen, Zágrábban. A 20 fős mezőny-ben a finnországi orosz Alissza Drey bizonyult a legjobbnak, míg a dobogó második fokára az amerikai Yebin Mok állhatott fel.

Nagyüzem volt a hétvégén a férfi európai kézilabdakupákban. A Bajnokok Ligája A-csoportjában: Plock –Veszprém 25:30, Athén–Magdeburg 17:29. A KEK 2. fordulójának első találkozóin: Drammen (norvég)–Prešov 28:25, De Groot Groep (holland)–Szeged 26:31. EHF Kupa, 3. forduló, első mérkőzés: Pov. Bystrica–Essen 21:27, Partizán Beograd–Dunaferr 26:25. A visszavágókat egy hét múlva bonyolítják le.

A mexikói Cancunban véget ért a junior triatlon-világbajnokság. A fiúknál az új-zélandi Bozzone (a szlovák Jurkovič 49. lett), a lányoknál a francia Lorblachet győzött.

Tizenharmadik lett a szlovák fiú párbajtőrcsapat az olaszországi Coneglianóban véget ért junior vívó Európa-bajnokságon.

Jövő héten ül le a portugál fut-ballválogatott kispadjára Luis Felipe Scolari, az idén vb-címet szerzett brazil együttes szakvezetője.

Hatodszor rendezték meg az Euroswim nemzetközi úszóviadalt, melynek ezúttal Púchov adott otthont. A férfiak mezőnyében a legértékesebb eredményt az orosz Denisz Pimankov érte el, ő 49,77 másodperccel nyerte a 100 m-es gyorsúszást. A nőknél a cseh Ilona Hlaváčková érte el a legrangosabb időt, 28:64 másodperccel győzött 50 m háton.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?