Érdekességek a világ a legjobb labdarúgóiról

focista

A világ legjobb futballistáiról gyűjtöttünk össze olyan izgalmas adatokat, amelyeket nem sokat tudtak eddig.

Lionel Messi a Barcelonában először a 30-as mezszámot viselte, és a PSG-ben is ezt viseli miután a 10-es mér foglalt volt.  Az argentin válogatottban azonban 19-es mezben láthattuk először az argentin zsenit, de 18-es és 15-ös is volt mielőtt a 10-est vette volna fel a legjobb sportfogadó oldalak szerint.

Cristiano Ronaldo a karrierje során jóval többször talált az ellenfelek kapujába a második félidőben, mint az elsőben. Érdekesség viszont, hogy a 2014/15-ös Bajnokok Ligája kiírásban mind a 10 gólját az első félidőben jegyezte a portugál klasszis.

Mohamed Salah-nak két olyan csapattársa is akad a karrierje során, akikkel több mint 200-szor léptek közösen pályára. Ez a két név egyaltalán nem meglepő, hiszen Firminóról és Manéról van szó, akikkel a világ egyik legjobb támadó trióját alkotják.

Ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor Kevin De Bruyne egy 2011-ben lejátszott BL meccsen szenvedte el az eddigi legnagyobb vereségét. A belga irányító, akkor még otthon játszott a Genk csapatában, akiket 7-0-ra vert meg a Valencia. Ha a bajnokságokat nézzük csak, akkor a Werder Bremen játékosaként szaladt bele egy 6-1-es verésbe a Bayern München ellen.

Thiago Silva a karrierje során 3-szor állhatott oda büntetőhöz és mindháromszor a kapuba talált. Ezek közül kettő még a brazil bajnokságban történt, legutóbb pedig 2012-ben egy Francia Ligakupa találkozón a PSG csapatában értékesített egy tizenegyest a Marseille ellen, a találkozót 2-0-ra nyerték meg a párizsiak.

Thomas Müller a legtöbbször Pep Guardiola alatt lépett pályára eddig a pályafutása során és a legtöbb gólt is a spanyol irányítása alatt jegyezte. A legtöbb gólpasszt viszont már a második helyezett Jupp Heynckes alatt osztotta ki 53-al. Azonban ha Hansi Flick marad a Bajorok edzője, akkor ezt a listát biztosan ő vezette volna, hiszen Heynckesnél 135 meccs alatt adott 53 gólpasszt, Flick alatt pedig 81 találkozó alatt jutott el 45-ig Müller.

Gianluigi Bufon a karrierje során 38 büntetőt fogott meg eddig, ebből 4-szer jött össze neki ez a Bajnokok Ligájában, érdekesség hogy a 97/98-as idényben két büntetőt is védett. Ráadásul ez a kettő ugyanazon a találkozón jött össze, még a Parma kapusaként Chapuisat és Möller büntetőjét is megfogta, a találkozót azonban így is behúzta 2-0-ra a Dortmund.

(PR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?