Elvesztett szuverenitás?

Budapest. Elmaradt a Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtökre tervezett elnökségi ülése, mivel Bozóky Imre elnök szerint a Magyar Labdarúgó Liga által delegált tagok elvesztették szuverenitásukat. Bozóky arról tájékoztatta az elnökség tagjait és Kisteleki István ligaelnököt, hogy a kitűzött ülésre nem kerül sor.

Budapest. Elmaradt a Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtökre tervezett elnökségi ülése, mivel Bozóky Imre elnök szerint a Magyar Labdarúgó Liga által delegált tagok elvesztették szuverenitásukat. Bozóky arról tájékoztatta az elnökség tagjait és Kisteleki István ligaelnököt, hogy a kitűzött ülésre nem kerül sor. Azzal indokolta döntését, hogy a liga október 5-én hozott egyik határozata „sérti az elnökségi tagok szuverenitását, megakadályozza őket abban, hogy a magyar labdarúgás egészének érdekeit a saját meggyőződésük szerint képviseljék”.

Az MLSZ-elnök erről értesítette Joseph Blattert, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnökét, aki részletes tájékoztatást kért az ügyről. „Mindaddig, amíg a FIFA az üggyel kapcsolatos álláspontját, amely számunkra kötelező, nem alakítja ki, addig az MLSZ elnöksége határozatot ne hozzon, mert annak legitimitása kétséges” – áll Bozóky nyilatkozatában.

Bozóky a liga azon határozatát kifogásolja, hogy az MLL által a vezető testületbe delegált hét tagnak egyformán kell szavaznia, s amennyiben ezt valamelyikük megszegi, annak visszahívását kezdeményeznie kell a többieknek.

Hiába maradt ugyanis el papíron az elnökségi ülés, a testület hét tagja (épp az MLL által delegált hét) megjelent az ülés színhelyén, miután reggel megbeszélést tartottak Kisteleki Istvánnal. Ekkora létszámmal pedig az elnök jelenlétében már határozatképes a grémium. A „hetek” mindenesetre elvonultak tanácskozni dr. Bozóky Imrével, Berzi Sándor MLSZ-főtitkárral és Puhl Sándor alelnökkel, és befutottak a hiányzó elnökségi tagok is, a külföldön tartózkodó Balázs András és Nemes Ferenc Borsod és Fejér megyei elnökök kivételével...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?