Elpáholták a magyarok a szlovák válogatottat

vizilabda

Eleve csak a gólkülönbség volt kérdéses, végül 18 lett közte, a magyarok 20-ig, a szlovákok mindössze két találatig jutottak. Női vízilabda-Eb-csoportmeccsen jártunk Budapesten.

Hogy mi volt várható magától a meccstől? Magyar részről egy kis gyakorlás, figurák kipróbálása, átmozgató edzés, szlovákról pedig egy újabb rekordközeli vereség elkerülésére tett kísérlet.

A két válogatott ugyanis nincs egy súlycsoportban, a házigazdák az olimpiai kvótaszerzés reményében indultak neki a tornának, Szlovákia pedig 27 évnyi távollét után azt akarta felmérni, mennyire van lemaradva a kontinens élcsapatai mögött.

Erre elég jó választ adott a nyitómeccsük, amelyen 31:2-re kikaptak az oroszoktól. A bemutatkozásképp a horvátokat 25:6-ra verő magyarok hétfő este azonban kényelmesen kezdtek, "csak" a 2. perc végén vették át a vezetést (2:1). Onnan kezdve egyértelmű volt a fölényük, még ha meglepően sok technikai hibát is vétettek.

Valahol érthető is volt a lazázás, szurkolás ugyanis egyáltalán nem volt az impozáns Duna Arénában (az egy szem tülkölőtől elnézést kérünk). A médiatribünön helyet foglaló újságírók és hozzátartozók túlzás nélkül voltak annyian, mint a fizető nézők. 

A második negyedben aztán már üzemi hőfokra kapcsoltak Keszthelyiék, 5:1 után pillanatok alatt lett 8:1, a félidei szünetre 10:1-gyel mentek a csapatok.

A nagyon fiatal csapattal szereplő szlovákok a folyatásban még a magyar kapu elé is csak ritkán jutottak el, Bíró Attila együttese legtöbbször kiszorította őket majdnem a félpályáig. 

A becsületgól azonban a második kétszer 7 percben is összejött a szlovákoknak, Katlovská révén (13:2). 

A vége 20:2 lett. A magyar válogatott legközelebb, szerdán már a "fajsúlyos" oroszokkal találkozik, a szlovákok (akiknél ezúttal nem kapott lehetőséget Kiss Emőke kapus) viszont egy újabb nagy névvel, a görögökkel játszanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?