Először a négy között

Komárom. Minden próbálkozása ellenére nem az Inter Bratislava, hanem a komáromi MBK Rieker csapata került a férfi I. kosárlabdaliga playoff-elődöntőjébe, így a mezőnyből kiemelkedő Pezinok, a losonci E. S. O. és a sviti Chemosvit társaságában folytathatja a bajnoki címért zajló küzdelmet.

Komárom. Minden próbálkozása ellenére nem az Inter Bratislava, hanem a komáromi MBK Rieker csapata került a férfi I. kosárlabdaliga playoff-elődöntőjébe, így a mezőnyből kiemelkedő Pezinok, a losonci E. S. O. és a sviti Chemosvit társaságában folytathatja a bajnoki címért zajló küzdelmet. A két győztes mérkőzésig tartó párharcban Paulik József védencei ma Bazinban, szerdán 18 órakor pedig hazai pályán találkoznak a jóval esélyesebb Slovakofarmával. Nem a továbbjutásról álmodoznak. Már az is hatalmas és egyedülálló sporttörténeti bravúr, hogy a mezőny legjobb négy együttese közé kerültek, de ezzel nem ért véget a sikertörténet, mert az elődöntő után még bronzpárharc is lesz a bajnokságban. S abban már jóval nagyobb eséllyel indulnak a komáromiak.

„Előtte azonban kétszer megmérkőzünk a bajnokkal, Idén – a kupameccsekkel együtt – többször találkoztunk, így biztosan tudom, hogy csak területvédelemmel próbálkozhatunk ellenük. Tapasztaltabbak, magassági fölényük nyilvánvaló, így egy az egyben egyik játékosom sem veheti fel velük a harcot. Mindkét mérkőzésen minél jobb eredmény elérése a célunk” – ecsetelte a következő napok kilátásait a komáromiak mestere.

Csapata négy közé kerülése okvetlenül nagy sikernek számít. Gál és Zec idény közbeni távozása után megfiatalodott a gárda, s az edző szerint feljavult a küzdőszellem, összerázódtak a fiúk. Mindez azt eredményezte, hogy kiszorították az elő-döntőből a szakemberek által oda várt fővárosi sárga-feketéket. A Paulik-legénység számára éppen az Inter elleni pozsonyi győzelem és annak aránya (87:77) adott igazi lökést a negyedik hely elcsípése felé. Otthonukban kevesebb ponttal kaptak ki a pozsonyiaktól, így azonos pontszán esetén már Lovíkék felé billent volna a mérleg nyelve. A bajnoki matematika szerint ezután idegenből a hátralévő négyből két mérkőzést meg kellett nyerniük a komáromiaknak. Zsolnán még csúfosan kikaptak, de utána már csak csupa győzelmet arattak. Otthon jól játszottak a Pezinok ellen, s rákényszerítették, hogy mindvégig legjobbjaikat hagyják a pályán. Következett a kilenc pontos handlovái, majd a sima privigyei győzelem. A szerdai lévai siker (82:71) azt jelentette, hogy Paulik József csapata pontelőnnyel végzett az Inter előtt a táblázaton, s jelenleg – lelkes szurkolótáborával – már az éremcsata izgalmaira készülődhet. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?