Elődöntőt érhet a románok legyőzése

<p>Újvidék. A beteg Görbicz Anitát nélkülöző magyar női kézilabda-válogatott 28:26-ra kikapott az olimpiai ezüstérmes Montenegrótól vasárnap este a szerbiai Európa-bajnokság középdöntőjében. Ha viszont a Böhn-csapat ma (20.15) nyer a románok ellen, akár már elődöntős is lehet.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Amennyiben a magyar női kézilabda-válogatott legyőzi Romániát, és az oroszok nem nyernek a spanyolok ellen, Karl Erik Böhn szövetségi kapitány együttese bejut a szerbiai Európa-bajnokság elődöntőjébe.

A feladat nem egyszerű, hiszen a csapat motorja, Görbicz Anita vírusos megbetegedése miatt a vasárnapi, Montenegró elleni találkozót kihagyta, míg a gólerős és remekül védekező Tomori Zsuzsannát az európai szövetség első fokon egy mérkőzésre eltiltotta a bírók sértegetése miatt. (A magyarok fellebbeztek, és még mindenképpen a mai összecsapás előtt eldől, játszhat-e a kiváló átlövő.)

„A hátralévő két ellenfelünk teljesítménye a hullámvasútéhoz hasonlítható. Vannak remek és pocsék napjaik. Kérdés, hogy velünk melyik állapotukban találkoznak. És persze az is, hogy mi milyen formában leszünk. Görbicz játékában ugyan reménykedem, de nincs sok esély rá, mert nagyon sokat fogyott az utóbbi napokban” – mondta Böhn, hozzátéve, hogy Tomori a montenegróiak ellen annyi ütést kapott fejre és testre, hogy az egy bokszolónak is elég lett volna. „Sajnos a játékvezetők megelégedtek annyival, hogy az első félidőben Tomoriról piros lappal kiküldtek egy játékost, de a folytatásban már elnézték az ütéseket. Erre lett mérges, és végül őt is kiállították végleg” – fogalmazott a norvég szakvezető.

Az ominózus, montenegróiak elleni derbit nagyon rosszul kezdte a magyar csapat, a 13. percre kialakult 9:3-as hátrány miatt sokáig csak futottak az eredmény után Szucsánszkiék. A kőkemény montenegrói védekezésre (Knezevicet például végleg kiállították, mivel leütötte Tomorit) csak nehezen találtak ellenszert a magyar játékosok, ennek ellenére a 49. percre 22:22 volt állás. Döntetlent mutatott az eredményjelző két perccel a vége előtt is (26:26), Bulatovic két jó lövésére azonban már nem érkezett válasz (28:26).

„Az elején se a védekezés, se a támadás nem működött, nem tudtunk igazán felpörögni. A második félidőben azután elhittük, hogy van keresnivalónk, ott volt a lehetőség a végén a győzelemre, sajnálom, hogy nem sikerült. Talán most jött ki rajtunk a fáradtság, hiszen a csapat több tagján vírushullám ment és megy végig, én szerencsére eddig megúsztam” – nyilatkozta a 9 gólig jutó Szucsánszki.

A kapitány is hasonlóan látta a meccset. „Az első negyven perccel nem vagyok megelégedve, de a küzdőképességünket bizonyítja, hogy mínusz hét gólról is felálltunk – mondta Böhn. – Amit még ki kell emelnem, az a két cseh játékvezető ténykedése, ami méltatlan volt az Eb színvonalához. A montenegróiak végig a büntetőterületen belül védekeztek, nekünk pedig ezt nem engedték meg.”

A románok elleni meccsen már Triscsuk Krisztina is játszhat a magyar válogatottban, a korábban vádlisérüléssel kezelt irányító-átlövő Vincze Melinda helyére került be a keretbe. (MTI, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?