Elnökváltás a gútai judósoknál

<p>Gúta. Lemondott vezetői tisztségéről Vincze Ferenc, a gútai cselgáncsklub elnöke, helyét Kárpáty Ernő veszi át. Erről határozott hagyományos évzáróján a cselgáncsszakosztály közgyűlése.</p>

BORKA ROLAND

Vincze döntését azzal indokolta, most látta elérkezettnek az időt, hogy egy fiatal, hozzá hasonlóan tettre kész és elhivatott embernek adja át a stafétát. „Előrebocsátom, nem készülök elhagyni a klubot, hiszen vezetőségi tagként továbbra is segíteni kívánom a szakosztály munkáját. Csupán úgy éreztem, most jött el a kellő pillanat, és akadt egy megfelelő jelölt is, akit a közgyűlés egyöntetűen elfogadott. Most már az elnöki teendőkből fakadó felelősségteljes munka az ő vállát terheli. Tudásommal és szakértelmemmel továbbra is rendelkezésre állok a csapatnál, továbbá az edzői munkával sem hagyok fel. Az új, fiatal nemzedék jobban kiismeri magát a digitális világ egyre fokozottabban működő rendszerében. Ez a friss erő fogja irányítani a szakosztály munkáját” – fogalmazott Vincze. Hozzátette, mérsékeltebb tevékenységével talán több ideje jut másra is.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével a város vezetése is Horváth Árpád polgármester és Koczkás Beáta alpolgármester személyében. A város első embere felszólalásában megköszönte Vincze odaadó és elhivatott sok évtizedes munkáját és további szakmai sikereket kívánt. „A cselgáncsklub a legjobban működő, legjobban dolgozó és a legszebb eredményeket elérő sportklubja a városnak. Jó hírét viszi a városnak. Örültem, amikor Vincze értékelésében elmondta, jó befektetés volt a városi hivatal emeletén kialakított edzőterem. Vincze Ferenc egy elhivatott ember, és ezt csak így lehet csinálni” – értékelte a leköszönő elnök munkáját a polgármester.

Az évzárón Vincze Ferenc ismertette, hogyan birkóztak meg a 2013-as tervükkel, gyakorlatilag maradéktalanul teljesítették a vállaltakat. Elárulta, kellemes meglepetés, hogy a cselgáncs szabadidősportként is megállja a helyét. Nemcsak az egykori tagok vagy más sportolók látogatják a gyakorlásokat, hanem mintegy tizenöt–húsz tizenéves fiatal is, akik az utca helyett az edzőtermet választják.

Vincze növendékei az elmúlt évben kilencvenöt érmet vittek a klubnak, bár a vezetőség szerint nem az éremvadászat a profiljuk. Kiértékelték a legsikeresebb cselgáncsozókat. Elismerésben részesült Tóth Miklós Levente és Keszeli Róbert a fiatalabb diákok kategóriájában, a serdülőknél Decsi Dóra és Murányi Gábor, míg a harmincöt évnél idősebbek közül Czézinger Máriát, Decsi Attilát és Molnár Zsoltot találták érdemesnek a kiemelésre.

Ezt követően Kárpáty Ernő új klubelnök ismertette 2014 sportterveit. Két elképzelést talált fontosnak kiemelni: az edzők és bírók mindenkori oktatásának és továbbképzésének bebiztosítását, valamint az idén negyvenéves klub ünnepségének pompás és nagyszabású megszervezését. Az ünnepségre június 14-én kerül sor, amikor is bemutatnák a gútai cselgáncs történelméről szóló almanachot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?