Elmaradt a belga–spanyol

A belga kormány tanácsára biztonsági okokból lemondták a kedd estére Brüsszelbe tervezett belga– spanyol barátságos labdarúgó-mérkőzést.

A belga kormány tanácsára biztonsági okokból lemondták a kedd estére Brüsszelbe tervezett belga– spanyol barátságos labdarúgó-mérkőzést. „A futballisták nyugodtak voltak, szerettek volna játszani” – mondta Vicente del Bosque szövetségi kapitány, hozzátéve: valamennyien megértik a döntést, amely a párizsi terrortámadás nyomán született.

A lapzárta után véget ért angol–francia találkozót azonban nem törölték. A Wembley már a meccs előtt francia nemzeti színekben pompázott, a himnuszok alatt pedig a Marseillaise sorait tervezték kivetíteni, hogy a hazai drukkerek is énekelhessék azt. „Két napunk volt, hogy megtisztítsuk a lelkünket ettől a mérhetetlen szomorúságtól. Itt vagyunk, és az energiánkat a legnagyobb méltósággal, egyben mértéktartással a mérkőzésre kell fordítanunk” – mondta Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya. Michel Platini, az UEFA francia elnöke is megemlékezett az áldozatokról a szervezet nyoni székházában tartott eseményen – amivel minden bizonnyal megszegte 90 napos felfüggesztését, amit a FIFA etikai bizottsága rótt ki rá.

Közben Just Fontaine, az 1958-as foci-vb gólkirálya aggályait fejezte ki a jövő évi, hazájában tartandó Eb-vel kapcsolatban. „Minden más ország meg tudja rendezni a bajnokságot, csak mi nem. Nagyon félek attól, hogy a fekete péntek megismétlődik. Hisz abban valaki, hogy a jövőben még emberek mennek a Stade de France-ba?” – kérdezte Fontaine. Az ország sportminisztere azonban kizárta, hogy lemondanának a rendezésről. „A sportnak semmilyen esetben nem szabhat gátat a terrorizmus. Bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk biztonságossá tenni stadionjainkat” – utalt arra, hogy a terroristák a biztonsági emberek lélekjelenlétének köszönhetően nem jutottak be a francia– német meccsre, így a stadion környezetében robbantottak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?