Éllovashoz méltó játék

Rimaszombat. Nagyszerű futballt láthatott a közönség a 21. forduló slágermérkőzésén. A listavezető gömöriek ötödik mérkőzésüket nyerték meg zsinórban, az eperjesiek elleni győzelmük után 8 pont az előnyük a második helyezett Podbrezovával szemben.

Remek formában játszanak a listavezető rimaszombatiak (sötét mezben) Örzsik Ödön felvételeHa jól megy a csapatnak, s az ellenfél is rangos, akkor a rossz időjárás húzza keresztül a rimaszombati szurkolók számításait. A két élcsapat mérkőzésére ragyogó napsütésben 1650 embernél biztosan több lett volna kíváncsi, de ennek ellenére elsőligás időket idéző hangulat volt a lelátókon. Az élvonalba kívánkozott a két csapat által mutatott játék is. Az első percektől nagy volt az iram, a rimaszombatiak szépen kombináltak a vizes pályán, sorra alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Štefanovič kapus egy percig sem pihenhetett, hol Piszár, hol Iskra próbálta meg bevenni kapuját. Az első félidőben szinte egykapuztak a hazaiak, gól mégsem született.

Fordulás után még nagyobb elszántsággal küzdöttek a csapatok, s a szurkolók már két perc után örülhettek: Piszár passzolt önzetlenül Maruniakhoz, aki ballal nem hibázott. Még el sem halkult a gólöröm visszhangja, amikor újra egyenlő lett az állás: a vendégek kihasználva a védelem pillanatnyi figyelmetlenségét, Hricov révén egyenlítettek. Mindjárt csend lett a stadionban, s a lelkes bemondó biztatásra sarkalló felhívásaira sem reagált senki. Az eperjesiek megtáltosodtak, megérezték a lehetőséget, különösen a gólszerző Hricov okvetetlenkedett gyakran Benko kapuja előtt. A 64. percben labdaszerzés után feleslegesen szabálytalankodtak a vendégek, a szabadrúgást Piszár ívelte be, Iskra pedig a rosszul kifutó Štefanovič fölött szépen fejelt a hálóba. A bekapott gól lelohasztotta a vendégeket, újra a rimaszombatiak percei következtek, s nem kellett már biztatni a közönséget sem. Az ütemes buzdítás meghozta a hazaiak kedvét, helyenként percekre eldugták a labdát az eperjesiek elől. Ďuriš is Ádám is gólt szerezhettek volna, de az eredmény már nem változott.

Vladimír Gombár, a vendégek mestere, a lefújást követően szomorúan konstatálta: „Megérdemelten győztek a hazaiak, a második félidőben mi is jól játszottunk, de Iskra gólja lehűtötte játékosaimat.”

A haziaknál nagy volt az elégedettség: „Színvonalas meccs volt, sok helyzetet alakítottunk ki, nem engedtünk teret az eperjesieknek. Felszabadultan játszottunk, s ez az összjátékon is megmutatkozott” – nyilatkozott boldogan Peter Zelenský edző, akinek végre nem kellett magyarázkodnia, s a nagyszerű játék miatt is büszke lehetett védenceire. (bt)

Rim. Sobota–Prešov 2:1 (0:0)

Gólszerzők: Maruniak (47.), Iskra (64.), ill, Hricov (48.). Játékvezető: Hrčka, 1650 néző. RIM. SOBOTA: Benko–Valkučák, Németh, Hadviger–Domik, Kundra (69. Ádám), Sľuka, Ďuriš–Maruniak (71. Dojčan), Piszár (90. Lipovský), Iskra. PREŠOV: Štefanovič–Matovič, Jantek, Friga, Húščava–Dic, Dzuríček (56. Javorek), Kovalík, Viazanko–Hricov, Šamo (29. Macko, 85. Štieber).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?