Ellenszer a hajrában

Merano. Nem sokon (bő tíz percen…) múlt, hogy a magyar női kézilabda-válogatott játékosai a szerdai vb-szünnapon ne az oroszok elleni csütörtöki negyeddöntőre készüljenek, hanem összepakolják a csomagjaikat és utazzanak haza az olaszországi világbajnokságról.

A keddi, trentói mérkőzésen a lelkes kínaiak közel háromnegyed órán át olyan iramot diktáltak, amelyhez Mocsai Lajos csapata nincs igazán hozzászokva. – Most is bebizonyosodott, hogy az ázsiai stílust nem lehet edzéseken modellezni – nyilatkozta a magyar szövetségi kapitány. – Hiába magyarázom el, hogy egy-egy helyzetben mit kellene csinálni, ha a pályán a másik együttes diktálja a tempót. A hajrában aztán sikerült rátalálnunk ennek ellenszerére, és ekkor tudtuk a magunk javára fordítani az összecsapást.

A rivális az 50. percben még 20:17-re vezetett, de ezt követően sorozatban öt gólt kapott és búcsúzott a vb-től. – Ebből a szempontból, de csak ebből, kedvezőbb lesz az oroszokkal mérkőzni. Jól ismerjük őket, például idén már négyszer találkoztunk velük. Mondhatom, ez sem lesz könnyű csata – tette hozzá Mocsai. A 2001-es statisztika az oroszok ellen: egy győzelem (35:26), egy döntetlen (27:27), két vereség (27:29 és 24:26), az utolsó november 24-én a kijevi Turcsin Kupán. Világbajnokságon eddig – a jogelőd Szovjetunióval együtt – kilencszer mérte össze erejét a két gárda: magyar szempontból 5 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség a mérleg. Két évvel ezelőtt a vb-csoportmérkőzések során a norvégiai Hamarban 34:25-re nyertek a magyarok.

Az oroszok a csoportjukban százszázalékosak voltak, de kedden ők is megizzadtak a házigazda olaszok ellen: az első félidő 10:10-zel zárult, a vége 24:19 lett a javukra.

A Mocsai-csapat háza táján legtöbbször az a kérdés hangzik el, hogy: „Mi van Raduloviccsal?”. Erre egyelőre nem lehet pontos választ adni. A bokasérüléssel bajlódó átlövő múlt csütörtök óta harcképtelen, kihagyta a keddi nyolcaddöntőt is. A kapitány nagyon bízik abban, az oroszok ellen már pályára léphet: – Szerencsére óráról órára javul az állapota. Még éjjel is kezeljük. Szükségünk van rá, de csak akkor játszik, ha egészséges.

A mai negyeddöntők (mind 20.30 ó): Magyarország–Oroszország, Dánia–Ausztria, Norvégia–Franciaország, Svédország–Jugoszlávia.

A magyar együttes, sikere esetén a dán-osztrák párharc győztesével találkozik szombaton az elődöntőben, amennyiben csütörtökön kikap, akkor ugyanennek a találkozónak a vesztese következik az 5-8. helyért zajló mérkőzésen.

Adósak vagyunk még a kedd esti nyolcaddöntő nem említett eredményeivel: Dánia–Angola 30:18 (16:8), Svédország–Hollandia 23:21 (10:10) és Norvégia–Koreai Köztársaság 29:25 (16:14).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?