Elképesztő hajrával BL-döntős a Győr

<p>Veszprém. A Győr női kézilabdacsapata 25:24- es vereséget szenvedett ugyan a Bajnokok Ligája elődöntőjének Veszprémben rendezett visszavágóján a román Valceától, de kétgólos idegenbeli győzelmének (24:22) köszönhetően ott lesz a sorozat májusi fináléjában.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A győriek a szombati, bukaresti 24:22-es sikert követően a veszprémi visszavágón gyakorlatilag végig kiesésre álltak a Valceával szemben. A mérkőzés 51. percében még 24:18-ra vezetett román ellenfelük, de a zöld-fehérek nem adták fel, s hatalmas hajrával csak egygólos vereséget (25:24) szenvedtek, így összesítésben megnyerték a párharcot és – akárcsak tavaly – bejutottak a BL fináléjába.

A földbe döngölték

a Valceát

„Azt hiszem, valami megváltozott az életemben. Ilyen szívvel küzdeni még soha nem láttam csapatot. Nem is találok a történtekre más magyarázatot, hiszen a meccs alatt végig hátrányban voltunk, és az utolsó tíz percre borzasztóan megnehezítettük a dolgunkat. Mégis, a csapatot vitte előre a szíve, és olyan utolsó öt percet játszott, amellyel még ilyen vesztett helyzetből is visszajöttünk” – nyilatkozta Ambros Martín, a győriek spanyol vezetőedzője.

„Ami a végén történt, az leírhatatlan – mondta Kovacsics Anikó. – Amikor a közönség segített nekünk, amikor ők is érezték, hogy itt valami elindult, majdnem felrobbant a csarnok. Akkor tényleg úgy éreztük: meg kell lennie, nincs olyan, hogy nem lehet meg. Akkor úgy beszállt mellénk a közönség, hogy a Valceát egyszerűen a földbe döngölték. Minket pedig felemeltek, és hatalmas erőt adtak. A szerencse is mellénk állt azzal, hogy összesítésben egy góllal mi voltunk a jobbak.”

Löke nem emlékszik

A meccs egyik győri hőse, az ötgólos Heidi Löke elárulta, hogy az összecsapás utolsó tíz percére nem is igazán emlékszik. „Csak azt láttam a lányokon, hogy ennek meg kell lennie, egyszerűen nem eshetünk ki! Mindannyian eksztázisban voltunk, és ez az eufória, a tomboló közönség összeszedetté tett bennünket, végre felállt a védelmünk, összejöttek a támadásaink, óriásit küzdöttünk, és meglett a továbbjutás! Az a csapat, amely ilyenre képes, és az a közönség, amely így tud hajtani bennünket, megérdemelte” – mondta a norvég beállós.

„Amikor a végén a kezembe pattant a labda, azt hittem, azonnal beleharapok, annyira megkönnyebbültem” – tette hozzá Andrea Lekics.

A két legjobb csapat

a BL-ben

Ahogy hazai oldalon euforikus hangulat, úgy a másikon érthető módon hatalmas szomorúság lett úrrá játékoson és edzőn is a meccs lefújása után.

„Nagyon sokkoltak bennünket a történtek, hiszen ezt a meccset nyerő helyzetből, mi magunk ajándékoztuk oda a Győrnek – állapította meg a Valcea dán vezetőedzője, Jakob Vestergaard. – Túl korán elhittük, hogy kezünkben van a győzelem. A mai nagy csatát látva bebizonyosodott, nem véletlenül mondogatták, hogy a BL két legjobb csapata már az elődöntőben találkozik. Gratulálok az ETO-nak a döntőbe jutáshoz.”

„Kialudt bennünk a tűz, és ezt a megtorpanást megtorolta az ellenfél. A csapatra az utolsó percekben bénítóan hatott a helyi légkör. Nagyon le vagyok törve” – kesergett Oana Manea.

A magyar együttes története során nyolcadszor lett döntős európai kupában, ám az eddigi hét fináléja (BL: 2009, 2012, EHF Kupa: 1999, 2002, 2004, 2005, KEK: 2006) közül egyet sem tudott megnyerni.

A májusi döntőben a Győr a szlovén Krim Ljubljana és a norvég Larvik párharcának győztesével találkozik, a két csapat ma játssza az elődöntő visszavágóját. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?