Eljön-e a perzsa mennyország?

Dunaszerdahely. Az FK DAC 1904 labdarúgócsapata már szerdán elkezdte a téli felkészülést, azt azonban nem lehet tudni, a tavaszi szezonra érkeznek-e új játékosok, s azt sem, marad-e a jelenlegi szakmai stáb.

Dunaszerdahely. Az FK DAC 1904 labdarúgócsapata már szerdán elkezdte a téli felkészülést, azt azonban nem lehet tudni, a tavaszi szezonra érkeznek-e új játékosok, s azt sem, marad-e a jelenlegi szakmai stáb. A klubvezetés ma találkozik Faroukh Shariffal, az Ausztriában bejegyzett IIFC GmbH iráni tulajdonosával, aki a klub költségvetésének 70 százalékát fedezi majd (12 ezer euró, azaz körülbelül félmillió szlovák korona), s ennek megfelelően várhatóan a klub részvényeinek 70 százalékos tulajdonosa lesz – legalábbis ez állt a város képviselőtestülete által elfogadott decemberi „előszerződésben”. Azóta nem történt változás, s értesüléseink szerint a mai tárgyaláson lesz véglegesítve, az új szponzor milyen elképzelésekkel lép be a futballklubba. A csapatot érintő várható változásokról azonban előzetesen sem Kanovits György, az FK DAC 1904 Rt. elnökségi tagja, sem Antal Barnabás klubelnök nem kívánt nyilatkozni. Utóbbi tegnap külföldön tartózkodott, és megkeresésünkre tömören csak annyit válaszolt: majd hétvégén minden kiderül...

A DAC az utolsó előtti helyen áll a második ligában, s tavasszal kisebbfajta csodára lenne szüksége ahhoz, hogy kiharcolja a bennmaradást. A klubvezetés reményei szerint a kisebbfajta csodát Faroukh Shariffnak hívják, s talán ezért is a hírzárlat a mai tárgyalások előtt.

Dušan Libától, a sárga–kékek edző-jétől megtudtuk: a felkészülést e-gyelőre tizenöt játékossal kezdte el („közülük legalább ötnek semmi keresnivalója a DAC-ban” – tette hozzá), s az edzésekről csak az iráni légiósok hiányoztak, vízumgondok miatt. Nem hiányzott azonban Simon Gyula. „Gyuszi velünk készül, és Gőgh Árpi is csatlakozik majd a kerethez, de egyelőre nagy a bizonytalanság, mindenki arra vár, hogy a mai megbeszélésen eldőljön, hogyan tovább – válaszolta kérdésünkre a szakvezető. – Ha bent akarunk maradni a másodosztályban, meg kell erősíteni a gárdát. Természetesen vannak kiszemeltjeim, játékosok, akiket szívesen látnék a csapatban, neveket viszont nem árulok el. Mondom, egyelőre még abban sem lehetek biztos, hogy én maradok az edző, hiszen elképzelhető, hogy az új szponzor egyik feltétele a szakmai stáb kicserélése lesz, ezért aztán tervezni is csak módjával lehet” – vázolta a jelenlegi helyzetet Dušan Liba. (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?