Elfogyott százmilliók

Budapest. A Blikk információi szerint a Ferencváros számlájáról elfogyott a 600 millió forint, amelyet Várszegi Gábor, a labdarúgó kft. vételárának első részleteként utalt át a zöld–fehér klubnak.

A bökkenő, hogy ennek a pénznek 2002 júniusáig kellett volna kitartania, Furulyás János elnök azonban kifejtette: a hírt állító vészmadarak meghibbantak.

Érdekes, hogy Takács Tibor alelnök nemrégiben abbéli reményét fejezte ki, hogy megszűnik az információáramlás hiánya – „magyarra” lefordítva, alelnökként ő is hozzájuthat a klubot érintő adatokhoz –, most pedig azt nyilatkozta, hogy fogalma sincs, hova lett 500 millió forint, százat a 600-ból ugyanis elkülönített a klub elnöksége a szakosztályok működésére. – Jelenleg ott tartunk, hogy a felügyelő bizottság átvizsgálja a számlakönyvet, és jelentése megtétele után döntünk arról, hogyan tovább. Erre még a héten sor kerülhet – mondta Takács Tibor. – A borzasztó az egészben, hogy amikor engem kérdeznek, akkor mindig azt kell válaszolnom, hogy „nem tudom”, és ezt vagy nem hiszik el, vagy talán hülyének néznek.

A klub egyik – névtelenséget kérő – elnökségi tagja elmondta: Takács szerinte túloz. – A Várszegi úr által átutalt pénzből 250 milliót rögtön ki kellett fizetni azon játékosok „tulajdonjogáért”, akiket még az FVM „vetetett meg” különböző cégekkel. Mint azt Takács is említi, százmilliót elkülönítettek a szakosztályok részére, 150 milliót kellett kifizetni a jelenleg is működő szakosztályok különböző adósságaira, ez máris 500 millió. A többi pénzből olyan régi „sarakat” kellett rendezni, mint például a megszüntetett kosárlabda-szakosztály felé fennálló adósságok. Vészhelyzet tehát egyáltalán nincs, hiszen az elkülönített 100 millió forint gond nélkül fedezi a szakosztályok költségvetését júniusig (ebbe természetesen nem tartozik bele a labdarúgó-szakosztály).

Az informátor még elárulta: az elterjedt hírekkel ellentétben nincs tudomása arról, hogy bármelyik elnökségi tag önfeljelentést tervez a dolgok tisztázása érdekében. (nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?