Elfáradtak a magyarok

Nagymihály. A harmadik helyen végzett a magyar férfi kézilabda-válogatott a Karácsony Kupán, miután 24:19-re kikapott a házigazda szlovák csapattól, s a körbeverés eredményeként csupán a lengyeleket tudta megelőzni.
SZLOVÁKIA–MAGYARORSZÁG 24:19 (13:6), legeredményesebbek: Antl 9, Pavol Jano 4, Gruca 4, ill.

Nagymihály. A harmadik helyen végzett a magyar férfi kézilabda-válogatott a Karácsony Kupán, miután 24:19-re kikapott a házigazda szlovák csapattól, s a körbeverés eredményeként csupán a lengyeleket tudta megelőzni.

SZLOVÁKIA–MAGYARORSZÁG 24:19 (13:6), legeredményesebbek: Antl 9, Pavol Jano 4, Gruca 4, ill. Lendvay, Pásztor 4-4, Rosta 3, Buday, Kertész, Laluska 2-2; 800 néző. Az első két mérkőzésüket nyerő magyaroknak a döntetlen is elegendő lett volna a tornagyőzelemhez, viszont a szlovákoknak csak abban az esetben volt reményük a végső sikerre, ha nagy különbséggel nyernek. Ennek megfelelően a házigazda óriási lendülettel kezdett, és fokozatosan növelte az előnyét. A nagy iram miatt rövid időre megtorpantak a szlovákok, és az 50. percben 20:19-re felzárkóztak a magyarok, viszont ezt követően már egyszer sem sikerült betalálni a hálóba, míg a hazaiak négyszer is eredményesek voltak a hajrában. A szlovákok közül első-sorban Radoslav Antl volt elemében – 9 gólt dobott. A szlovéniai Európa-bajnokságra készülő, már biztos olimpiai résztvevő tartalékos magyar együttes a torna végére elfáradt, s emiatt következett be ez a kudarc. A Karácsony Kupa legjobb kapusának Szathmári Jánost választották. A másik mérkőzésen: Lengyelország– Csehország 31:33.

A torna végeredménye:

1. Szlovákia 3 2 0 1 81:74 4

2. Csehország 3 2 0 1 88:86 4

3. Magyarország 3 2 0 1 82:84 4

4. Lengyelország 3 0 0 3 91:98 0

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek (szlovák–magyar 24:19, cseh–szlovák 25:23, magyar–cseh 32:30).

(mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?