Elengedik a játékosokat

Siófok. Dunaújváros után Siófokon is kritikussá vált a labdarúgócsapat helyzete. Közel a csőd ugyanis a balatoni klubnál, aminek hírére több siófoki labdarúgót is megkörnyékeztek más egyesületek. Az ősszel remeklő együttes azért került ekkora bajba, mert a tulajdonos már képtelen egyedül finanszírozni a működést.

Siófok. Dunaújváros után Siófokon is kritikussá vált a labdarúgócsapat helyzete. Közel a csőd ugyanis a balatoni klubnál, aminek hírére több siófoki labdarúgót is megkörnyékeztek más egyesületek. Az ősszel remeklő együttes azért került ekkora bajba, mert a tulajdonos már képtelen egyedül finanszírozni a működést. Az egyetlen kiút az önkormányzat támogatása lehetne – a testület eddig tízmillió forinttal szponzorálta a siófoki futballt –, ugyanakkor felmerült, hogy a balatoni klub vezetői a Magyar Labdarúgó Ligához fordulnak segítségért, pontosabban hitelért. Persze, kérdés, hogy a súlyos anyagi gondokkal terhelt együttesnek fedezet híján ad-e hitelt a liga.

„Szomorú, hogy már csak az önkormányzat segítségében bízhatunk, de gyorsan hozzáteszem, egy pillanatig sem haragudhatunk a városi képviselőkre, ha nem adnak több pénzt a csapatnak. Hiába szerepeltünk várakozáson felül tavasszal, Csank János hiába rakta össze remekül az együttest, meglehet, tavaszra szétesik a gárda. Persze azért még reménykedünk, viszont ha nem sikerül pénzhez jutnunk, nekem kell tárgyalnom a futballistákkal, s mivel nem tudtuk teljesíteni a szerződésben vállaltakat, nem is gördíthetünk akadályt az esetleges távozók elé. Egy biztos: kár lenne, ha ez a kiváló társaság szétszéledne“ – nyilatkozta a mostani helyzetről és a jövőbeni kilátásokról Sallói István, egykori válogatott labdarúgó, a Siófok jelenlegi klubigazgatója.

Csütörtök este a siófoki képviselő-testület úgy döntött, hogy nem nyújt anyagi támogatást a város nehéz helyzetbe került NB I-es labdarúgóklubjának, így egyelőre bizonytalan, hogy a Balaton-parti csapat végig tudja-e játszani a tavaszi idényt. (NS)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?