Elégedettek a szenciek

<p>A szenci SFM a 3. helyen zárta a II. labdarúgóliga őszi idényét, három ponttal lemaradva az éllovas Podbrezová mögött. A szerepléssel a klubvezetők és az edzők is elégedettek, s állítják, ha nincs a sérüléshullám, akár még több pontot is gyűjthetett volna a csapatuk.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTÉKELÉS

A szenciek 32 pontot szereztek a 19 őszi forduló alatt, s bár otthon elhullajtottak néhány pontot, idegenben remekül szerepeltek, ötször nyertek, kétszer döntetleneztek.

„A minimumból a maximumot hoztuk ki” – értékelte tömören csapata összteljesítményét Anton Jánoš, a szenciek vezetőedzője a rimaszombatiak elleni őszi idényzáró után.

Alexander Matlák klubelnök szerint a csapat helyezése megfelel az elvárásoknak. „A keret erőssége alapján talán valamivel előbbre is végezhettünk volna a tabellán, de sérülések is tizedeltek minket – mondta lapunknak Matlák, aki szerint otthon a Podbrezová ellen, idegenben pedig Alsókubinban nyújtotta a legjobb teljesítményt az SFM. – Egy találkozón sem okoztunk csalódást, ha kikaptunk is, mindig méltósággal, és ez nagyon fontos.”

Az SFM egyik erőssége a jó védelem volt: a gárda a második legkevesebb gólt kapta a mezőnyben (19 meccsen 12-t), s kilenc találkozón maradt érintetlen Kollár kapus hálója. A legjobb gólszerző hat találattal Martin Mikulič lett, őt a négygólos Peňaška és a háromgólos Štyvar követi a házi góllövőlistán.

„Jó ősz van mögöttünk – véli Pinte Attila, a csapat másodedzője. – Ha októberben nem dől ki hat kezdőjátékosunk, akkor még jobbak lehettünk volna. A sikert a következő tengely alapozta meg: Kollár jól védett, a középhátvéd Polgár a mezőny egyik legjobbja ezen a poszton, Mikulič és Peňaška is hozta a formáját. Persze van még min javítani, negatívum, hogy hazai pályán sok pontot elvesztettünk. Ennek az az oka, hogy az ellenfeleink rendre beállnak védekezni, a falat pedig nehezen tudjuk áttörni. Idegenben jobban szerepeltünk, mert nyitottabban futballoztak az ellenfeleink, nekünk pedig nagyon mennek az ellentámadások.”

A szenciek hullámvölgye a vágsellyei Duslótól elszenvedett hazai vereséggel kezdődött, ezután a csapat kikapott Bártfán, majd otthon a DAC-tól is. „Mindenki egyszerre sérült le, a vágsellyeiek ellen sok cserejátékos játszott, ez folytatódott a bártfaiak ellen is. A DAC ellen ketten-hárman fájdalomcsillapítókkal már vállalták a játékot, de a védelem bal oldalára nem volt megfelelő emberünk – idézte fel a gyengébb sorozatot Pinte. – Ekkor úgy döntöttünk, elhozzuk vendégjátékra Filip Molnárt a Slovan ifiből. Nagyon jól helytállt, Podbrezován ő harcolta ki az egyenlítő gólt, majd győztes gólt lőtt az alsókubiniaknak, s betalált a somorjai, 2:0-ra megnyert mérkőzésen is.”

Az ősz utolsó négy meccsén veretlenek maradtak a szenciek, s mivel csak három ponttal vannak a listavezető Podbrezová mögött, tavasszal akár a feljutást is megcélozhatnák. Alexander Matlák azonban óvatosan fogalmazott a célokkal kapcsolatban: „Remélem, hogy tavasszal is lesznek céljaink, és hogy el is fogjuk érni őket. A legfontosabb, hogy a csapatunk minden bajnoki meccsen mindent megtegyen a győzelemért.”

Pinte hozzátette, bár Szenc fekvése ideális, így sok futballistának vonzó állomás lehet, sok fog múlni azon is, lesz-e elég szponzor a tavaszi idényben is. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?