Elégedetlen oroszok

Salt Lake City. Már a moszkvai parlamentben is téma volt az orosz versenyzőket a Salt Lake City-i téli ötkarikás játékokon ért állítólagos hátrányos megkülönböztetés.

Salt Lake City. Már a moszkvai parlamentben is téma volt az orosz versenyzőket a Salt Lake City-i téli ötkarikás játékokon ért állítólagos hátrányos megkülönböztetés. Leo-nyid Cagacsov, az olimpiai bizottság elnöke úgy véli: a bírók sok esetben nem objektíven, hanem politikai szempontoktól vezérelve hozták meg döntéseiket.– A fontos üzletembereknek jó kapcsolataik vannak a politikusokkal és ezt gyakran kihasználják – mondta az elnök.

Az oroszok elsősorban azt sérelmezték, hogy a síakrobatikában induló Olga Koroljova ugrásban „lepontozták”, ezért csak a negyedik helyen végzett és az Irina Lobacseva, Ilja Averbuh jégtáncpáros is hasonló okból szorult a második helyre.

De változatlan rosszallással emlegetik azt is, hogy a sílövő Pavel Rosztovcevtől közvetlenül a rajt előtt vettek doppingellenőrzésre nagy mennyiségű vért, amely döntően befolyásolta teljesítményét és ez is közrejátszott abban, hogy a kétszeres világbajnok csak hatodik lett 20 km-en.

- Egyelőre nem akar hazautazni Salt Lake Cityből Andrej Liszkovec fehérorosz síugró. A sportoló múlt szombaton nem ment ki a repülőtérre, így a csapat nélküle érkezett vissza Minszkbe.

Alekszandr Grigorov sportminiszter úgy tudja, Liszkovec hazatelefonált és közölte feleségével, hogy később érkezik, de nem mondta meg, miért marad még az Egyesült Államokban.

– Biztos vagyok abban, hogy nem politikai indíttatásból, hanem valamilyen magánügye miatt döntött így – magyarázta Grigorov.

Liszkovec középsáncon a 42., nagysáncon pedig az 59. helyen végzett a téli olimpián.

SĺAKROBATIKA, férfi ugrás: 1. Aleš Valenta (Csehország) 257,02; 2. Joe Pack (USA) 251,64; 3. Alek-szej Grisin (Fehéroroszor-szág) 251,19.

SĺFUTÁS, férfi sprint: 1. Tor Arne Hetland (Norvégia) 2:56,9, 2. Peter Schlickenrieder (Németország) 2:57,0, 3. Cristion Zorzi (Olaszország) 2:57,2. Női sprint: 1. Julia Csepalova (Oroszország) 3:10,6, 2. Evi Sachenbacher (Németország) 3:12,2, 3. Anita Moen (Norvégia) 3:12,7.

GYORSKORCSOLYA, férfi 1500 m: 1. Derek Parra (USA) 1:43,95, 2. Jochem Uytdehaage (Hollandia) 1:44,57, 3. Adne Sondral (Norvégia) 1:45,26.

BOB, női kettes: 1. Jill Bakken, Vonetta Flowers (USA) 1:37,76, 2. Sandra Prokoff, Ulrike Holzner (Németország) 1:38,06, 3. Susi-Lisa Erdmann, Nicole Herschmann (Németország) 1:38,29.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?