EL: ismét győzni akar a Vidi, a Spartak minden pontnak örülne

Huszti Szabolcs

Ma a Videoton hazai pályán fogadja a görög PAOK-ot, a Trnava pedig Zágrábban lép pályára a labdarúgó Európa Liga csoportkörének 4. fordulójában. Egy-egy győzelemmel mindkét csapat nagy lépést tehetne a továbbjutás felé. 
 

Győzelem a cél

„Ott szeretnénk folytatni, ahol Szalonikiben abbahagytuk, vagyis újfent győzni akarunk” – utalt a Vidi szerb trénere, Marko Nikolics a két héttel ezelőtti szaloniki meccsre, amikor a fehérváriak Huszti és Stopira góljával 2:0-ra legyőzték a PAOK-ot. Kiemelte, teljesen más meccs lesz a mai, mint a csapatok két héttel ezelőtti találkozója, ezért abból kiindulni nem lehet. A tréner szerint jól felkészültek a görög együttesből, amelyet kiválónak tart, ám úgy véli, okosan játszva és harcosan pályára lépve ismét le lehet győzni. Leszögezte, csapata eddig is bármelyik ellenféllel felvette a küzdelmet az európai kupaporondon. 
A Vidi válogatott középpályása, Kovács István kijelentette, hogy a győzelem és a továbbjutás a céljuk, meg akarják ragadni azt a lehetőséget, melyet kiharcoltak maguknak. Emlékeztetett arra, hogy Szalonikiben „közel tökéletes” meccset hoztak le, ellenfelük fölé kerekedtek szinte minden tekintetben. Szerinte ezúttal nüanszok fognak dönteni, és nem szabad abba a hibába sem esniük, mint a BATE elleni hazai találkozón, melyen védekezésben többször hibáztak. 
A mérkőzést 18.55-kor kezdik a Groupama Arénában, várhatóan telt ház előtt. A magyar bajnok számára kiváltképpen értékes lenne a siker, mert a végelszámolásnál akár az egymás elleni eredmény is dönthet a továbbjutásról, amely így mindenképpen Marko Nikolics együttesének kedvezne. A döntetlen éppen a görögországi diadal miatt szintén a Vidinek lenne előnyösebb. Az L csoport másik találkozóján a Chelsea a BATE Boriszov vendége lesz.


Nagy hiányzók

A nagyszombatiak legutóbb kénytelenek voltak hazai pályán zárt kapus mérkőzést játszani az Európa Ligában, amelyen 2:1-re kikaptak a Dinamo Zagrebtől. Ennek ellenére még így is megvan az esélyük a továbbjutásra. Egy esetleges győzelemmel akár a csoport második helyére is ugorhatnának a nagyszombatiak. 
„A csoportkör megkezdése előtt boldogok lettünk volna a három ponttal, de úgy alakult, hogy három meccs után akkor lennénk igazán elégedettek, ha még legalább egy pontot sikerült volna eddig gyűjtenünk. Remek, hogy rögtön a csoportkör elején sikerült legyőznünk az Anderlechtet, és remélem, hogy az elkövetkező meccseken tudunk még pontokat gyűjteni, és kiharcoljuk a továbbjutást – mondtak a Spartak csapatkapitánya, Boris Godál. 
„Olyan teljesítményt szeretnénk nyújtani, amely elégedettséggel töltene el minket. Örülni fogunk annak, ha ez a teljesítmény pontokban is megmutatkozna. Igyekszünk mindent kiadni magunkból, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük az Európa Ligában és bajnokságban is egyaránt, és szeretnénk a kupában is minél tovább menetelni” – összegezte az előttük álló feladatokat Radoslav Látal edző. Az biztos, hogy a nagyszombatiaknak nagyon nehéz dolguk lesz Horvátországban. Már csak azért is, mert a nemzetközi porondon a két legrutinosabb játékosuk, Erik Grendel és Marek Bakoš is hiányozni fog sérülés miatt. A Dinamo Zagreb–Trnava mérkőzést 21:00-kor kezdik a telt házas Maksimir-stadionban. A meccset az STV 2 élőben közvetíti. (TASR, MTI)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?