„Egyszer már végre szerencsénk lehetne”

<p>A szlovák női kézilabda-válogatott három győzelemmel csoportelső lett a hazai rendezésű vb-selejtezőtornán, így bejutott a jövő júniusi play-offba. A szlovákok ellenfele az Európa-bajnokság utáni sorsoláson derül ki, Tóth Erzsébet, a válogatott kulcsembere reméli, egyszer végre a szerencse is a csapat mellé áll.</p>

BŐD TITANILLA

A görögöket 30:16, a finneket 38:18-ra győzték le a tornán, ezután jöttek a svájciak a csoportelsőségért játszott meccsen. Végül 26:24-re győztek, s ezzel kiharcolták a továbbjutást. Hogy látta a mérkőzést?

A görögökről és a finnekről tudtuk, hogy nem tartoznak a legerősebb csapatok közé, tehát az első két meccs tulajdonképpen felkészülés volt a vasárnapi, mindent eldöntő összecsapásra. Két fáradt gárda találkozott, ez volt a legnehezebb meccs a tornán. Ha Svájc ellen is úgy kezdtünk volna, mint a két korábbi mérkőzésen, 6-7 góllal is győzhettünk volna, de képtelenek voltunk gólt dobni. Szerencsére nagyon jól védekeztünk, és a csapatszellem is remek volt. Ennek köszönhetjük a győzelmet.

Korábban nem tűnt ilyen egységesnek a szlovák válogatott, mi változott azóta?

A csapat gerince állandó, nem úgy van, mint régen, amikor jöttek-mentek a játékosok. Szívvel-lélekkel kézilabdázunk, büszke vagyok erre a gárdára. Már a múltkori Eb-selejtezősorozat alatt is voltak jelei, hogy kezdünk összerázódni. Itthon jól játszottunk a dánokkal, bár a horvátok elleni hazai meccs szörnyű volt, de aztán idegenben sokáig partiban tudtunk lenni a horvátokkal. Valahol ott kezdődött el valami. A chebi tornán kiválóan játszottunk, másodikok lettünk a magyarok mögött, megelőzve a cseheket és az izlandiakat. A legnagyobb előrelépés, hogy már nem roppanunk össze akkor sem, ha vesztésre állunk. Szerintem egyértelmű, hogy jó úton járunk.

A vb-részvételhez azonban még az is kell, hogy a válogatott sikerrel vegye a jövő júniusi play-offot.

Az Európa-bajnokság utolsó napján lesz a sorsolás, akkor derül ki, ki lesz az ellenfelünk, mivel a vb-selejtezőcsoportok győztesei mellett az Európa-bajnokság résztvevői kerülnek a play-offba. Egyszer már végre szerencsénk lehetne, jó lenne, ha verhető ellenfelet kapnánk. Korábban például a magyarokkal, a horvátokkal vagy a dánokkal hozott össze minket a sors, ezek a válogatottak számunkra még túl nagy falatok, de például a cseheket vagy egy hozzájuk hasonló játékerejű csapatot legyőzhetnénk… Tizenhét éve nem szerepelt a szlovák női válogatott világversenyen, nem lenne rossz átélni, hogy kijutunk valahová… Az egy csoda lenne!

A vb-selejtezők első fázisának sikeres teljesítéséért kaptak valami prémiumot?

Ígérték, hogy kapunk, már ez is azt mutatja, hogy fejlődnek a dolgok. A válogatott pedig most új téli dzsekiket kapott, és a vezetők azt mondták, ha megnyerjük a tornát, megtarthatjuk őket. Ilyen se történt még korábban, de nagyon jólesett.

Fogja figyelni a ma kezdődő Európa-bajnokságot?

Természetesen! Szerintem a norvégok és a dánok nagyon jók lesznek, de a magyaroknak is jó csapatuk van, kíváncsi vagyok a teljesítményükre. A cseh válogatottban négy klubtársam játszik Porubáról, nekik külön is szorítok.

Klubcsapata, a Poruba egyébként nagyon jól áll a közös cseh–szlovák bajnokságban, a WHIL-ben: tíz forduló után kilenc győzelemmel és egy vereséggel vezeti a táblázatot.

Tényleg jók vagyunk, de a neheze még csak most vár ránk, mivel a bajnokság második felében idegenben játszunk a legnagyobb ellenfeleinkkel, a nagymihályiakkal, a vágsellyeiekkel, a Veselível és a Mosttal. Meglátjuk, hányadik helyen fogunk állni ezután. Persze sehová sem úgy megyünk, hogy ki fogunk kapni, a célunk egyértelmű: szeretnénk megvédeni tavalyi cseh bajnoki címünket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?