Egyelőre várakozó állásponton

Érsekújvár. A szlovák kézilabdában uralkodó állapotokat nem kell különösebben részletezni, a gondokat ráadásul megtetézte, hogy nyugati szomszédunk a közös cseh–szlovák-bajnokság (HIL) megszűnése mellett voksolt.

Érsekújvár. A szlovák kézilabdában uralkodó állapotokat nem kell különösebben részletezni, a gondokat ráadásul megtetézte, hogy nyugati szomszédunk a közös cseh–szlovák-bajnokság (HIL) megszűnése mellett voksolt. A honi legeredményesebb klub, a Prešov képviselői azon dolgoznak, hogy a keleti klub a magyar pontvadászatban indulhasson, ahol hétről hétre komoly mérkőzéseket vívna. Az újvári kézilabdások az idén nem szerepelnek a legjobban, de új edzőjük, a Prešovtól furcsa körülmények között távozó sikerhalmozó Peter Hatalčík, látja a felemelkedés lehetőségét a csapatban. „Mondhatom, visszatértem egykori sikereim színhelyére, ahová nagyon szép emlékek kötnek. Még csak rövid ideje vagyok a fiúkkal, de annyit már most elárulhatok, sok a csiszolatlan gyémánt a keretben” – mondta az elismert szakember. A bajnokság elején az újváriak a rájátszásba kerülést tűzték ki célul, nem lesz könnyű teljesíteni az elvárásokat. „Régen volt, mikor tizedik helyen állt a csapat a tabellán. A fiúkban mindenképpen több rejlik. Nehéz lesz bekerülni a rájátszásba. Ráadásul a sorsolás sem nagyon nekünk kedvez, sőt, kimondottan rossz ránk nézve. Fontos lesz az eredményes helytállás a kulcsfontosságú mérkőzéseken” – tette hozzá.

Az eperjesi klub szervezkedése magától adja a kérdést, az újvári vezetők nem gondolkodnak-e hasonló lépésen. „Egyelőre ezt a bajnoki idényt szeretnénk tisztességesen végigjátszani. Még nem biztos a Prešov indulása a magyar bajnokságban. Meglátjuk, mit hoz az önálló szlovák pontvadászat, egyelőre várakozó állásponton maradunk. Peter Hatalčík személyében igazi egyéniség ült a kispadra. Szerződése másfél évre szól, hoszszú távon várunk tőle eredményeket. Sok a fiatal, tehetséges játékos, napról napra nem lehet csodát tenni velük. A fiúkat szerződés köti a klubhoz, nem kell attól tartani, hogy szétszélednek” – vázolta a terveket Tóth Mihály klubmenedzser.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?