Egyelőre döntetlen

New York. Tizenhárom másodperc elegendő volt ahhoz, hogy a Joe Louis Arenában uralkodó feszült, ideges hangulat örömünnepbe csapjon át.

New York. Tizenhárom másodperc elegendő volt ahhoz, hogy a Joe Louis Arenában uralkodó feszült, ideges hangulat örömünnepbe csapjon át. Ötvennégy perc ötvenkét másodpercen keresztül levegőben lógott a Detroit Red Wings újabb hazai vereségének lehetősége, akkor azonban Lidtsröm és Draper 13 másodperc eltéréssel egy-egy bombát küldött a jobb, illetve a bal felső „pipába”, s ezzel a házigazda 3:1-re legyőzte a Hurricanes gárdáját. Összesítésben 1-1 az állás, a Stanley Kupa döntőjének harmadik összecsapását közép-európai idő szerint vasárnap hajnali két órakor rendezik Raleigh-ban.

Bár a mérkőzés egészét tekintve 30:17 volt a kapura lövések aránya az 1997-es és 1998-as Stanley Kupa-győztes hazaiak javára, roppant nehezen adta meg magát az ezúttal is szervezetten védekező és kemény, kulturált hokit bemutató Hurricanes. Hiába számít minden idők talán legesélytelenebb kupadöntős csapatának a Hurrikán, hiába rendelkezik a 16, rájátszásba jutott együttes közül a tizenötödik leggyengébb alapszakasz-mérleggel, s hiába keresnek játékosai pontosan feleannyit, mint a Detroit megasztárjai (a két bértömeg évi 64, illetve 32 millió dollár), Paul Maurice edző legénysége egyszerűen nem hajlandó tudomást venni arról, hogy például Las Vegasban ötször akkora esélyt adnak a bukmékerek ellenfelük végső diadalára, mint az övékére.

Az első gólt emberhátrányos helyzetből Kirk Maltby, a Red Wings negyedik, azaz „romboló“ sorának 30 éves balszélsője szerezte Lidström átadásából, erre Brind’Amour válaszolt, szintén létszámhátrányos helyzetből, elcsípve Olausson rossz passzát. Maltby a döntő két meccsén két gólt szerzett, s miközben a Detroit csapatában hemzsegnek a megasztárok – Hull, Fjodorov, Robitaille, Yzerman, Larionov, Shanahan –, az eddigi öt Red Wings-gólból hármat az elméletben csak „ütközésre”, rombolásra használt „resztlisor” tagjai (Maltby kettőt, Draper egyet) ütöttek... Ez egyben a Detroit nagyágyúinak kritikája is, nagyon valószínű, hogy előbb-utóbb ők is „elsülnek“ majd.

DETROIT-HURRICANES 3:1 (1:1, 0:0, 2:0), gólütők: Maltby (7.), Lidström (55.), Draper (56.), illetve Brind’Amour (15.); 20 ezer néző. (ch. g. a)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?