Egy új korszak kezdete

BŐD TITANILLAVéget ért egy korszak, talán újra évtizedeket kell várnunk, míg Magyarország férfivízilabdában a világ tetejére kerülhet – sajnálkoztak szurkolók és szakemberek a tavalyi londoni olimpia után, amelyen a Kemény Dénes vezette magyar válogatott csak az ötödik helyen végzett.

BŐD TITANILLA

Véget ért egy korszak, talán újra évtizedeket kell várnunk, míg Magyarország férfivízilabdában a világ tetejére kerülhet – sajnálkoztak szurkolók és szakemberek a tavalyi londoni olimpia után, amelyen a Kemény Dénes vezette magyar válogatott csak az ötödik helyen végzett. Mert bár ötödiknek lenni a világon valamiben (akármiben!) nagyon szép dolog, három olimpiai arany után az 5–8. helyért játszott helyosztók értelemszerűen kevésnek tűntek. Az a londoni csapat igyekezett, hajtott, de valami mégis hiányzott belőle – ezt utóbb Kemény Dénes is elismerte, ahogy azt is, talán alulbecsülte a helyzetet, s nem számított rá, hogy háromszoros olimpiai bajnokokat is kell motiválni.

London után Kemény Dénes leköszönt, több játékos visszavonult. Az ötkarikás keretből a barcelonai vb-re heten maradtak, köztük csak egy kétszeres olimpiai bajnok (Madaras) és három egyszeres ötkarikás győztes (a két Varga és Hosnyánszky). A szövetségi kapitány viszont egy háromszoros olimpiai bajnok klasszis lett: Benedek Tibor.

Az a Benedek Tibor, akit most az új Kemény Dénesként emlegetnek (ő viszont nem akar elődjévé válni, köszöni szépen, maradna inkább önmaga), mert edzőként élete első nagy megmérettetésén rögtön aranyéremig vezette csapatát.

A barcelonai bajnokcsapatban megvolt mindaz, ami a londoniból hiányzott: a magyaros finesz és pimaszság, az a gyermeki öröm, amit a vízilabdázás nyújthat.

A két Varga a vérre menő elődöntőt egy gyerekkori figurával dönti el, Hárai a Montenegró elleni világbajnoki finálé első negyedében a kapunak háttal csavarja a hálóba a labdát… Ilyen megoldásokra csak a legvagányabbak vállalkoznak még a csoportkörben is, nemhogy a döntőben!

S akkor még nem szóltunk Nagy Viktorról, aki egy vadállat. Ahogy egy internetes portál írta: ha nem magyar lenne, nagyon utálnánk, de így csak utálják nyugodtan az ellenfelek. Nagy Viktor elképesztő kapus és elképesztő figura, fantasztikus reflexei mellett a lelki terror műfajában is kiváló, grimaszokat vág, csókokat dobál, egyéb nemzetközi (nem mindig szalonképes) üzeneteket küld az ellenfél lövőjátékosainak, és véd. A döntőben például több mint 62 százalékos hatékonysággal. Nem véletlenül választották a világbajnokság legjobb kapusának.

A vb legértékesebb játékosa is magyar lett: Varga Dénes, s természetesen Naggyal együtt a vb álomcsapatában is helyet kapott. Egy éve az olimpián egyetlen magyar játékos sem volt az All Star-csapatban…

A dicsőséges Kemény-korszak Londonban tényleg véget ért, de a következő nagy sikerre szerencsére nem kellett évtizedekig várni. Szép volt, fiúk!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?