Egy ponty a prémium

Pozsony. Már a rájátszás perceiben járt a Slovan–Ružomberok I. ligás labdarúgó-mér-kőzés, amikor szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. A pontrúgást a Rimaszombatból elszármazott Rák Robi értékesítette; csapata döntetlent ért el esélyesebb riválisa ellen.

Hiába igyekeztek a slovanisták (sötét szerelésben), nem bírtak a rózsahegyiekkel az I. ligás meccsen TASR-felvétel Gratulálunk, szép gól volt, biztosan kapott érte külön prémiumot.

Ilyesmi nálunk nem szokás. Azért nem maradtam jutalom nélkül. Néhány perce akadt horgomra egy ponty, alig bírtam kihúzni. Szép, van talán háromkilós is. A nagy fogás még várat magára, de az bizonyára már nem fér az interjúba.

Szenvedélyes horgász?

Nem is annyira. Inkább a természetet, a vízpartot szeretem. Megnyugtató. Ma szabadnapot kaptunk, hát kiruccantam pihenni a tópartra.

De vissza a pályára. Mindig Rák Robi végzi a szabadrúgását?

Rudo Urban volt kijelölve, mivel azonban már nem volt a pályán, én következtem.

Nem félt a felelősségtől? Utolsó másodpercek, utolsó lehetőség az egyenlítésre...

Amolyan egészséges izgalom fogott el, de bíztam magamban. Játékostársam, Helbich odajött hozzám, váltottunk néhány szót, s nekifutottam a labdának...

Oda került, ahová végül is akarta?

Igen. Eltökéltem, hogy nem az ellenkező sarokba csavarom a sorfal fölött, hanem oda, ahol a kapus áll. Prole a jobb sarokba várta, el is mozdult, én pedig a balba lőttem. Erősen, ahogy csak bírtam. Nagyon örültem, a második gólomat szereztem az I. ligában. Négy év alatt.

Nem kevés ez?

Ahogy vesszük. Ifista koromban csatár voltam a válogatottban, eléggé gólerős, most jobb oldali középpályást játszom. Amolyan ingázó vagyok, ötöstől ötösig kell kísérnem a játékot. Fárasztó, de bírom szusszal.

A meccs után megdicsérte az edző?

Csak annyit mondott, hogy ezt várja tőlem, mert jó a rúgótechnikám, s legközelebb elég lesz, ha gólpasszt adok, s úgy nyer a csapat.

Milyen a mostani rózsahegyi együttes?

Nincs olyan jó, mint a tavalyi, amely stílusosan futballozott, az élcsapatokhoz tartozott. Sok az új játékos, idő kell, míg kialakul egy ütőképes kollektíva. Reánk, idő-sebbekre vár, hogy összefogjuk a társaságot. Azt hiszem, a középmezőnyre jók vagyunk.

Mi kíván az új idénytől?

Hogy elkerüljenek a sérülések, az utóbbi időben gyakorta voltam harcképtelen. Rossz dolog, ha kényszerpihenőre szorul egy focista, főleg, ha megy neki a játék. Kiesik a lendületből, nehezen találja helyét a csapatban.

Ha a rimaszombatiak visszakerülnének az I. ligába, kedve lenne újra régi együttesében focizni?

Ez sok mindentől függ. Távlati tervem, hogy egy nekem való nyugati bajnokságban, mondjuk a franciában próbáljam ki, mire jó a futballtudásom.

Egy időben szóba hozták az Anderlechttel...

Nagyon régen volt, amikor az ifi válogatottban szerepeltem. Most már lassan 25 éves leszek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?