Egy győzelemre a bajnoki címtől a komáromiak

komáromi kosarasok
Komárom |

Az első, számukra fantasztikusan sikerült negyed is elég volt ahhoz a komáromi kosarasoknak, hogy hazai pályán 80:69-re megnyerjék a Niké SBL döntősorozatának 4. találkozóját a lévaiak ellen, és így két bajnoki meccslabdához jussanak.

Aki egy picit késett a szerda esti meccsről, vagy épp csak helyet próbált magának találni az első percekben a csordultig telt sportcsarnokban, le is maradt a találkozó lényegi részéről: a komáromiak hatalmas energiával, óriási lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe. A végül 26 pontig jutó Shane Gatling például laza három triplával nyitott, de csapattársai arcáról is azt lehetett leolvasni, el sem tudják képzelni, hogy ne ők nyernék ezt a mérkőzést.

Az első negyed 31:16-tal zárult, és mint az a folytatásban megmutatkozott, ez kulcsfontosságú előnynek bizonyult a Duna-partiak szempontjából.

„Mindig azt ismételgetjük magunknak, hogy jól kell kezdeni a meccseket, de múlt szombaton Léván nem így történt. Most viszont sikerült keményen odatenni magunkat az elején védekezésben, és a legtöbb kísérletünkből betaláltunk – mondta lapunknak Branislav Pipíška, a piros-fehérek játékosa.

De idézhettük volna akár Martin Danielič csapatkapitányt vagy Zlatko Jovanovic vezetőedzőt, mindannyian – a szezonban nem először – a jó deffenzívában látták a győzelem alapját. „Az első hat hármasunk sikeres volt, de ezek a lehetőségek is a védekezésünkből alakulhattak ki. Emellett pedig fel voltunk készülve a Patrióták alacsonyabb kezdőötösére is, tudtuk, mit kell ellenük játszanunk – árulta el a bosnyák szakember.

De ha a vendégeknél pályára került a 217 centis Boris Bojanovský, akinek a legmagasabb komáromi kosarashoz képest is volt vagy 12 centi „előnye”, akkor sem változott a játék képe: a hazaiak alapjában véve biztosan őrizték a 10 pont körüli fórjukat. A lévaiak címvédőhöz méltón így sem adták fel a küzdelmet, még 58:40-nél sem, a harmadik negyed vége felé.

De hiába csökkent a hátrányuk egy alkalommal négy-, a hajrában pedig hétpontosra, a mindkét csapat számára gyengébb szakaszokból is ők kerültek ki vesztesen. „Ilyenkor mindig rossz döntéseket hoztunk, a komáromiak pedig újra gyorsan elhúztak – ismerte el Michal Madzin, a Patrióták trénere, akinek szintén van vaj a füle mögött, mivel egy esetben, 39:35-nél ehhez ő is hozzájárult a reklamálásáért kapott plusz két büntetődobással, amit a rivális kapott.

Pedig a légkört nem is lehetett különösebben paprikásnak mondani, annak ellenére sem, hogy az utolsó negyedben tényleges kosárlabda helyett inkább küzdelmet láthattunk. A két tábor végig sportszerű hang- és dobpárbajt vívott, folyamatos volt a szurkolás és az éneklés (amire kicsit talán irigykedhetett is Ganbold Ganbayar, a KFC labdarúgója vagy a Spartak röplabdázója, Branislav Hanúsek, akiket felfedeztünk a nézőtéren).

Az utolsó egy percben pedig már az ünneplés is megkezdődhetett, állótaps mellett pörgött le a hátralevő idő. A komáromiak 80:69-re nyertek, így 3:1-re vezetnek az egyik fél négy győzelméig tartó sorozatban. Azaz két meccslabdájuk is van, az első már szombaton (18:00) Léván.

Minden meccs nehéz, főleg a lévaiak ellen, akiknek jó és tapasztalt csapatuk van. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok az ő nézőik előtt is. Hogy mentálisan kinek lesz könnyebb a dolga, nem tudom, mindenesetre mindent bele fogunk adni és küzdeni fogunk azért, hogy már Léván bajnokok lehessünk – tette hozzá Pipíška.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?