A második kosárlabdadöntőt is megnyerték a komáromiak

A második kosárlabdadöntőt is megnyerték a komáromiak

A férfikosárlabda SBL döntőjének második mérkőzését 87:81-re nyerte meg a komáromi BC, így 2:0-ra elhúztak a lévaiaktól az egyik fél negyedik győzeleméig tartó párharcban.

Nem volt nehéz kitalálni, hogy nagy csata várható Komáromban, hiszen Zlatko Jovanovic vezetőedző legénysége az első meccsen Léván 85:69-re diadalmaskodott a címvédő Patrióták felett. A zsúfolásig megtelt sportcsarnokban – több mint 100 sárga-zöld mezes lévai szurkoló jelenlétében – az elejétől felváltva zengett a „ Hajrá Révkomárom!” és a „Levice, Levice!” rigmus.

A két csapat az első perctől az utolsóig mindent beleadott, s talán eddig ez volt a legjobb meccs az idényben, a játék szinte hullámzott a hangorkánban. Hihetetlennek tűnt, de a lévaiak a 7. percben 15:0-ra vezettek. Gasicsék nem és nem tudtak betalálni, de az egyik legaktívabb komáromi, Volárik megtörte a jeget, s megkezdődött a Duna-partiak felzárkózása. A negyedből már nem sok volt hátra, de sikerült egy kicsit lefaragniuk az ijesztő különbségből, a játékrész 13:21-gyel zárult.

A komáromiak talpra állása a második negyedben folytatódott, s nem csak folytatódott, robbant is. Az első támadásból Stuckey nagyon messziről hármast dobott, s utána Gasics és Gatling találtak be. A hazaiak 24:24-re egyenlítettek, s utána az egetverő szurkolás kíséretében beindult a komáromi gőzhenger. A védekezés hibátlan volt, a támadások villámszerűek. A negyedet a komáromiak nyerték 33:13-ra, és a szünet előtt 46:34-re vezettek.

A harmadik negyedben nem folytatódott a komáromiak hibátlan játéka, ők visszaestek, a Patrióták pedig feljöttek. A vendégek rövid idő alatt négy hármast dobtak, Bojanovský pedig az összes magas passzt a kosárba rakta. A negyed közepén, amikor már senki sem várta, a lévaiak egyenlítettek, sőt 54:56-ra vezettek is. Erre a komáromiak megrázták magukat, és pillanatok alatt 58:56-ra fordítottak, és meg is tartottát előnyüket, 63:59-cel zártak.

A negyedik negyed is a komáromiaké volt, minden erejüket összeszedve, óriási szurkolói támogatással, csak egyszer, 71:72-nél hagyták vezetni a lévaiakat, akik szintén a teljesítőképességük felső hátárán játszottak. A mérkőzés minden igényt kielégítő volt, amelyet a komáromiak megérdemelten nyertek 87:81-re, és a döntősorozatban 2:0-ra vezetnek.

„Őrült és megterhelő meccs volt, a nézők biztosan nagyon élvezték. Borzasztóan kezdtünk, de megmutattuk a karakterünket és a következő szakaszt 27 ponttal megnyertük. Ekkor hatalmas energiákat mozgósítottunk, a második félidőben már Djordjevics nélkül játszottunk, aki buta hibát vétett, így tovább szűkültek a lehetőségeink. Tudtuk, hogy vissza fognak még jönni a meccs-be a lévaiak, de valahogy túléltük ezt is, a fontos pillanatokban jól védekeztünk és begyűjtöttük a lepattanókat is. Gatling dobásával nyertünk, úgy gondolom, a nem mindennapi fordításunk miatt megérdemeltük a sikert” – értékelt a basketliga.sk portálnak a komáromi edző, Zlatko Jovanovic, aki legközelebb szombaton idegenben küldi pályára csapatát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?