Egy csoportban küzd az Eb-ért a magyar és a szlovák válogatott

Bánhidi.202403

Csütörtökön Koppenhágában tarották a 2026-os férfikézilabda-Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását, amelyen összekerült a magyar és a szlovák válogatott.

A két év múlva, januárban esedékes Eb-t Dánia, Svédország és Norvégia rendezi, így ők és a címvédő Franciaország sem vesz részt a selejtezősorozatban. Az előselejtezők után a fennmaradó 32 európai válogatottat nyolc darab négyes csoportba osztották be, ahonnan az első és második helyezettek mellett a négy legjobb harmadik jut ki a skandináviai kontinenstornára

A golyóhúzás alkalmával az ilyenkor megszokott módon kalapokba sorolták a válogatottakat. Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar az első, a szlovákok a harmadik kalapból várták az ellenfeleket. Végül mindkét válogatott a 2-es csoportba került, ahol Montenegró és Finnország ellen próbálják majd kiharcolni az Eb-részvételt. A selejtező novemberben veszi kezdetét és jövő májusban ér véget.

„Elképesztően sűrű az idei válogatott naptár kézilabdában, hiszen szerepeltünk az Eb-n, olimpiai selejtezőt játszottunk, vár még ránk a vb-kvalifikáció, az olimpia és az Eb-selejtezők – idézte Chema Rodríguezt a Magyar Kézilabda-szövetség honlapja. – Kiegyensúlyozott a csoportunk, a második és a harmadik kalapból is az erősebb csapatok közül kaptunk riválist. A montenegróiak ellen óriási csatát vívtunk az Európa-bajnokság nyitófordulójában, így nem számítok könnyű meccsekre ellenük. A célunk természetesen az Eb-re való kijutás, nem félünk senkitől, de mindenkit tisztelünk és tisztességesen fel fogunk készülni” – beszélt az ellenfelekről a magyar szövetségi kapitány.

„A magyarokat jól ismerjük, a világ élvonalához tartoznak. Ezt bizonyították a múlt héten is, amikor kiharcolták az olimpiai szereplést. Montenegró szintén egy erős csapat, de a második kalapból a szerbeket és a feröerieket szerettem volna elkerülni, elsősorban a játékstílusuk miatt. Az utolsó kalapból az egyre fejlődő finneket kaptuk, akikről friss emlékeink vannak, nem volt egyszerű játszani ellenük. A továbbjutási esélyeink azonban megvannak. Most elsősorban a 2025-ös lengyelországi világbajnokság selejtezőjére fogunk fókuszálni, de utána azonnal az új ellenfeleinkre összpontosítjuk a figyelmünket” – értékelt bizakodóan a szlovákok szintén spanyol szövetségi kapitánya, Fernando Gurich.

Érdekes

Az Eb-selejtezők csoportbeosztása

1-es csoport: Szlovénia, Észak-Macedónia, Litvánia, Észtország

2-es csoport: Magyarország, Montenegró, Szlovákia, Finnország

3-as csoport: Izland, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Georgia

4-es csoport: Spanyolország, Szerbia, Olaszország, Lettország

5-ös csoport: Horvátország, Csehország, Belgium, Luxemburg

6-os csoport: Hollandia, Feröer-szigetek, Ukrajna, Koszovó

7-es csoport: Németország, Ausztria, Svájc, Törökország

8-as csoport: Portugália, Lengyelország, Románia, Izrael

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?