Egy beteg kisfiúért futnak a 2. DGSprint résztvevői

Gúta |

<p>Egy beteg kisfiú, a hétéves Vass Tibike megsegítéséért futnak holnap a 2. DGSprint jótékonysági terepfutó verseny résztvevői Gútán, a vízimalom térségében.</p>

A tavalyi első évfolyam során az akcióba bekapcsolódó több száz futónak és a támogatóknak köszönhetőn 2900 euró gyűlt össze, amit akkor a gyermekbénulásban szenvedő négyéves Németh Tomika családjának ajánlottak fel a szervezők. A pénzből speciális járókeretet vásároltak a kisfiúnak és a többhetes gyógykezelésének költségeit is fedezni tudták. A szervezők, a HelloGúta Polgári Társulás és Szalai Árpád remélik, idén is hasonló sikere lesz a rendezvénynek, és a nevezési díjból származó bevételen kívül a városszerte kihelyezett urnákban, valamint a rendezvény ideje alatt a helyszínen is gyűlni fog az adomány. A rendezvény mostani kedvezményezettje, Vass Tibike oxigénhiánnyal született, kilenc hónapos korában agyi eredetű gyermekbénulást diagnosztizáltak nála. A kisfiú lelkiereje hatalmas, több fájdalmas műtéten, gyógykezelésen túl is jókedv és nagy-nagy küzdőszellem jellemzi. A verseny több kategóriában zajlik, 6 és 12 kilométeres távon; regisztrálni még a helyszínen is lehet, legkésőbb 10.30-ig. Az óvodások és alapiskolák alsó tagozatos diákjai részére gyerekfutást is rendeznek. A nap folyamán gyerekprogramokkal, csónakázással várják a látogatatókat, bemutatót tart az érsekújvári Redoubt CrossFit klub, este pedig a Frees és a Shoody Break zenekar koncertjét hallhatja a közönség. „Valakinek futni csak álom. Kelj fel a kanapéról és csatlakozz!” – olvasható az esemény Facebook-oldalán, ahol mindenkit arra buzdítanak, vegyen részt ezen a közösségépítő, nemes rendezvényen. Nemcsak Tibikéért, a saját egészségéért is.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?