Egerszegen továbbra is a felsőház a cél

Zalaegerszeg. A ZTE – kilencedik nekifutásra – megszerezte első győzelmét és első pontjait, ráadásul a régió rangadóján, a Haladás ellen.

Zalaegerszeg. A ZTE – kilencedik nekifutásra – megszerezte első győzelmét és első pontjait, ráadásul a régió rangadóján, a Haladás ellen. Arra, ami a pályán történt, még a legvérmesebb ZTE-szurkolók sem számítottak: a hazai csapat nemcsak nyert, hanem drukkereit kiszolgálva, szórakoztatva, szép gólokkal verte meg riválisát. Az első félidőben szinte csak a ZTE előtt adódott komoly gólszerzési lehetőség, és Egressy 26. percben szerzett találatával a vezetést is megszerezték. A félidő hajrájában pedig el is döntötték a három pont sorsát. A mérkőzés legjobbja Egressy Gábor lett, aki két góljával és gólapsszával érdemelte ki a titulust.

Mi történt?

Végre nyertünk.

Az rendben is van. Csakhogy eddig nyolc vereség állt a csapat neve mellett, a gyenge sorozatot pedig éppen a rangadón, egy parádés győzelemmel sikerült megszakítani. Mi változott?

Semmi. Szerintem több szerencsénk volt, mint az eddigi összecsapásokon. Most is ugyanúgy hajtottunk, akartunk, csak most ki is jött a lépés. Örülök, mert sikerült győzelemmel, nem is akármilyennel megünnepelni az Armada (a ZTE szurkolótábora – a szerk. megj.) tizedik születésnapját. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mérkőzés elején kimaradt egy-két lehetőség, féltem is tőle, hogy ez a meccs is úgy alakul, mint az eddigiek.

De nem úgy alakult...

Nem, mert az első gól után megnyugodott a gárda, és a félidő hajrájában sikerült bebiztosítani a győzelmet. Egyébként érdekes, hogy talán először az idényben jókor találtunk az ellenfél kapujába, értem ezalatt, hogy lélektani szempontból jó időszakokban lőttük a gólokat.

A csapat az idény előtt a felsőházat célozta meg. Reálisnak tartja ezt most, a kilencedik forduló után is?

Azt gondolom, hogy ez a bajnokság nagyon kiegyenlített, így ha sikerül a következő fordulókban tartani a Hali ellen mutatott tempót, akkor azt mondom, hogy igen. Éppen az eddigi eredménytelenség nem tükrözte hűen a realitást.

Ha már szóba jött a következő forduló: két hetet kell várni a Balaton elleni mérkőzésre, hiszen a válogatott mérkőzés miatt bajnoki szünet vár a csapatokra. Jól jön ez most, vagy nem?

Szerintem jól jön, mert a csapatnak időre van szüksége ahhoz, hogy kijavítsa az eddig előfordult hibákat. Remélem, hogy nem törik meg a lendület, és elkezdjük a felzárkózást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?