„Ebben a meccsben minden benne van”

<p>Szarka Ákos helyett Nurkovics. Ez az egyetlen változás lesz a DAC kezdőcsapatában a múlt hetihez képest. Ma délután (15.00) a sárga-kékek a Slovan otthonában lépnek pályára &ndash; a rangadóra több száz dunaszerdahelyi drukkert is várnak.<br />&nbsp;</p>

„Megnéztem ellenfelünk utóbbi meccseit, erős, konszolidált csapat a Slovan. De nekik is vannak gyenge pontjaik” – mondta lapunknak Radványi Miklós, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője.

A Pasienky-stadionban ma két olyan csapat találkozik, amely tavasszal még nem kapott ki: a Slovan mindhárom meccsét megnyerte, a DAC a három mérkőzésen hét pontot szerzett. „Jó a hangulat az öltözőben, várjuk a meccset. Bízom benne, hogy továbbra is jól fog menni a játék – mondta Radványi, aki ezúttal is tartja magát jól bevált elvéhez: győztes csapaton nem változtat. – Nincs is okom változtatni, így mindössze egy változás lesz, Szarka Ákos a Slovanból jött hozzánk vendégjátékra, így ő az anyaegyesülete ellen nem játszhat, helyette Nurkovicsot küldöm pályára.”

A Radványi-legénység ősszel sokkal kaotikusabb körülmények között is pontot rabolt a bajnokcsapat otthonából, de az 1:1-es döntetlent hozó mérkőzésen sokan már aggódtak a DAC edzőjének egészségéért, nehogy infarktust kapjon a kispadon… „Minden meccs előtt van bennem drukk, de ez természetes. Remélem, ezúttal a játékosaim kímélni fogják a szívemet, és nem kell annyit idegeskednem a mérkőzés vége felé. Tavaly ugyanis sok taktikai hibát követtek el, ezek nagy része abból fakadt, hogy néhány játékos papírjait csak két órával a mérkőzés előtt intéztük el… Most teljesen más hangulatban utazhatunk Pozsonyba. Ez a gárda nagyon összeállt, bízom benne, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani.”

A Slovan hat ponttal vezeti a bajnokságot a trencséniek előtt, a DAC az utolsó előtti helyen áll (de már ledolgozta a hatpontos levonásból eredő hátrányát a nyitraiakkal szemben). Dunaszerdahelyen azonban az új tulajdonos érkezésével újra fociláz tombol, míg az égszínkékek csak keresik az igazi arcukat. „A Slovan a favorit – hangsúlyozta Radványi Miklós is. – Az utolsó két mérkőzésünk alapján azonban már minket is respektálnak, már senki sem gondolja, hogy pofozógép vagyunk. Minden mecscsen azzal küldöm a csapatomat pályára, hogy nyerjünk. Most sem lesz ez másképp. Az egy pont is értékes lenne, de ebben a meccsben minden benne van.”

Érzik ezt a drukkerek is – Dunaszerdahelyről több százan készülnek ma a fővárosba, hogy a DAC-ot biztassák. Csütörtökön este Bott János és Herdics Zoltán, a DAC két biztonsági menedzsere találkozott a drukkerekkel, s ismertette velük a sportesemények szervezéséről szóló törvény legfontosabb cikkelyeit. A mai összecsapásra a rendőrség is fokozottan felügyel, a mérkőzés előtt és után a stadion és a Pozsony-Újváros vasútállomás között forgalomkorlátozások lehetnek. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?