Eb-selejtezőkre készülve

Kalmár.lux.hun

A szlovák labdarúgó-válogatott csütörtökön 18 órától Montenegró otthonában lép pályára, míg a magyar nemzeti csapat 20 órától Luxemburg vendégeként játszik felkészülési meccset.

A montenegrói és a szlovák válogatott eddig mindössze egyszer találkozott egymással, 2014-ben Martin Dúbravkáék 2:0-ra győztek szintén egy felkészülési találkozón. A Manchester United kapusa akkor debütált a válogatottban, helyét a félidőben Novota János vette át. „Jól emlékszem arra a mérkőzésre. Most is alaposan fel fogunk készülni az ellenfélre, hiszen mindenkinek tudatosítania kell, hogy ez egy válogatottmeccs, amihez felelősségteljesen kell hozzáállni – mondta Dúbravka, aki sérülései miatt egy év után lehet újra ott a szlovák csapatban. – Természetesen győzni szeretnénk, hiszen lassan el kell kezdenünk azon gondolkodni, hogyan is fogunk felállni a jövő évi Eb-selejtezős meccseken” – tette hozzá a vörös ördögöknél múlt héten az Aston Villa elleni ligakupameccsen debütáló kapus.

Szlovákia olasz szövetségi kapitányának, Francesco Calzonának ez lesz a harmadik mérkőzése, eddig egy vereség és egy döntetlen áll a neve mellett.

A magyar válogatott legutóbb 2017-ben még Georges Leekens irányításával egy felkészülési meccsen 2:1-es vereséget szenvedett Luxemburgtól, így van miért visszavágnia Marco Rossi csapatának. Kalmár Zsolt 2021. március 31-én Andorra ellen szenvedett súlyos térdsérülést, most viszont újra szeretne pályára lépni a nemzeti csapatban.

„Hosszú idő után kerültem vissza a válogatottba. Nagyon sokat tettem ezért, aki körülöttem volt, az látta, hogy mennyi időt szántam arra, hogy újra itt legyek. A társak jól fogadtak. Újra arra koncentrálok, hogy itt is jó teljesítményt nyújtsak” – nyilatkozta a futballista, aki visszaveheti a 13-as mezt, amelyet sérülése után egykori DAC-os csapattársa, Schäfer András viselt a válogatottban. Az Union Berlin középpályásával korábban megegyeztek, hogy ha Kalmár visszatér, akkor újra övé lesz a szám. Schäfer ráadásul sérülés miatt nincs is a keretben, így neki sem kell új mez után néznie.

„Nekem az a legfontosabb, hogy edzésen és meccsen is megmutassam, hogy újra itt vagyok, és jó formába tudok lendülni. Készen állok akár csereként, akár kezdőként kapok lehetőséget. A nemzetközi foci gyorsabb, intenzívebb, újra fel kell vennem ezt a ritmust” – zárta a futballista, aki a Trenčín ellen két góllal hangolt az év utolsó meccseire.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?