EB-MOZAIK

Tiltott futballszenvedély
Egy német nő késsel támadt élettársára, mert a férfi nézni szerette volna a labdarúgó Európa-bajnokságon a Csehország–Németország csoportmérkőzést. A 31 éves wuppertali nő egy konyhakéssel próbálta nyomatékosítani, hogy nem ért egyet párja futballszenvedélyével.

Tiltott futballszenvedély

Egy német nő késsel támadt élettársára, mert a férfi nézni szerette volna a labdarúgó Európa-bajnokságon a Csehország–Németország csoportmérkőzést. A 31 éves wuppertali nő egy konyhakéssel próbálta nyomatékosítani, hogy nem ért egyet párja futballszenvedélyével. A férfi a fején szenvedett vágott sérülést, de rövid kórházi ápolást követően hazaengedték.

Pluszbevételek az Eb alatt

Bár az Eb-re érkező turisták százmillió euró körüli összeget hagynak majd a dél-európai államban, mindez nem lesz elég ahhoz, hogy rövidtávon fellendítse az ország gazdaságát. A torna mintegy 211 ezer plusz turistát hoz Portugáliának, akik 112 millió euróval növelik majd az ország turizmusának bevételeit. Ennek következtében azonban csupán 2,5 százalékkal emelkedik majd az ország éves turisztikai forgalma tavalyhoz képest, a GDP pedig minimális mértékben, mindössze 0,08 százalékkal lesz nagyobb az idén az esemény hatására, jelentette be a portugál kormány egy időszerű tanulmányra hivatkozva.

Dán célpont Milánóban

Elkeseredett olasz futballszurkolók válogatottjuk Európa-bajnoki kiesése miatt Milánóban tojásokkal dobálták meg a dán konzulátus épületét. A rendőrség egyelőre nem indított nyomozást az ügyben, mivel senki sem tett feljelentést.

Négy napig maradnak

A tv-nézők számát tekintve a világ harmadik legnagyobb eseményeként számon tartott Eb-n átlagban négy napig maradnak a szurkolók. Összehasonlításul: a négy évvel ezelőtti, holland-belga rendezésű tornán átlagban csupán 1,8 éjszakát töltöttek a helyszínen a csapatukat kísérő rajongók, adja hírül az APA hírügynökség. Az eltérés hátterében egyrészt az áll, hogy a portugál városokban olcsóbbak a szállások. Másrészt az ország a kontinens centrumától relatív távol esik, így az oda- és visszaút hosszabra nyúlik, s ez megnöveli a kinntartózkodás időtartamát is. (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?