DVSC, Spartak: alig maradt esély

<p>A nagyszombatiak gyakorlatilag elbúcsúzhatnak a továbbjutástól, miután hazai pályán 3:1-re kikaptak az FC Zürichtől a labdarúgó Európa Liga-selejtező playoffjának első mérkőzésén. A DVSC-nek az idegenbeli 3:1 ellenére maradt némi reménye a Young Boys Bern ellen.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az Európa Liga-csoportkörbe jutásért zajló párharcok visszavágóit jövő csütörtökön rendezik.

„Még van miben fejlődnünk”

A nagyszombatiak taktikája nagyon gyorsan romba dőlt a csütörtöki meccsen: a zürichiek már a 4. percben megszerezték a vezetést. S ugyan a 13. percben Ján Vlasko válaszolt rá büntetőből (1:1), továbbra is a svájciak irányították a játékot, és az első félidő ráadásában Amine Chermiti ismét betalált a Spartak kapujába.

„Nagy kár érte. Egyéni hibák sora után kaptuk a gólt, és nagyon bonyolulttá tette a helyzetünket. A másik kulcsmomentum pedig Erik Jendrišek kimaradt helyzete volt a második félidő elején” – értékelt Juraj Jarábek, a nagyszombatiak vezetőedzője.

A Zürich ellenben kihasználta újabb lehetőségét is, a tunéziai Chermiti harmadik találatával beállította az 1:3-as végeredményt. „Ma egy jobb csapattól kaptunk ki. Nekem nagyon tetszett a játékuk, lehet, hogy télen mi is átállunk egy hasonló rendszerre” – dicsérte a svájci bajnokság jelenlegi második helyezettjét Jarábek.

Az első, nagyszombati mezben abszolvált mérkőzését maga mögött tudó Erik Jendrišek is elismerte a vendégsiker jogosságát: „Láthattuk, milyen irányban fejlődik a világ labdarúgása. A svájciak dinamikusak és technikásak, támadójuk pedig gyors, és három védő sem tudja őt elválasztani a labdától. Még van miben fejlődnünk.”

„Nem volt két gól

a csapatok között”

Hasonló jellegű mondanivalója volt Kondás Elemérnek, a DVSC vezetőedzőjének is a Young Boys otthonában elszenvedett 3:1-es vereség után. „Testközelből is megtapasztaltuk, amit nagyon jól tudtunk, hogy a berni egy kiváló csapat. Az volt a tervünk, hogy gólt, gólokat szerezzünk – egyet sikerült is –, és hogy zárt védekezésből kontrázzunk, amit helyenként tudtunk megvalósítani.”

Az 1:1-es félidőt követően már inkább csak a védekezésre összpontosított a Loki, ám így is kapott két elkerülhető gólt: a 67., és a 87. percben is szögletből voltak eredményesek a svájci bajnokságban negyedik helyen álló hazaiak. „Sajnos a sarokrúgásoknál figyelmetlenek voltunk, amivel előnyös helyzetbe hoztuk a hazai csapatot. Nem kellemes a végén gólt kapni, de az élet megy tovább. Hazautazunk, és készülünk a következő mérkőzésre. A visszavágón azon leszünk, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat” – tette hozzá Kondás.

„Nem éreztem, hogy két gól volt a két csapat között, a pontrúgásokkal azonban a Young Boys eldöntötte a mérkőzést. Bízom abban, hogy a visszavágón sikerül minél hamarabb betalálnunk, mert most is látszott, amikor passzolgattunk előre, meg lehetett őket zavarni” – mondta a DVSC honlapjának a középpályás Varga József. (SITA, nso, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?