Dušan Galis edző öröme

Moszkva. A szlovák labdarúgásnak három és fél évet kellett várni olyan eredményre, amilyent szombaton ért el a Dinamo Moszkva stadionjában. „Az elején volt egy nagy helyzetünk, amelyet Mintál nem rúgott be, és utána az ellenfél tulajdonképpen váratlanul szerzett vezetést.

Moszkva. A szlovák labdarúgásnak három és fél évet kellett várni olyan eredményre, amilyent szombaton ért el a Dinamo Moszkva stadionjában. „Az elején volt egy nagy helyzetünk, amelyet Mintál nem rúgott be, és utána az ellenfél tulajdonképpen váratlanul szerzett vezetést. Igyekeztünk az utolsó percig nyíltan futballozni, a hajrában fokoztuk az iramot és megérdemelten egyenlítettünk” – hangsúlyozta a mérkőzés után Dušan Galis vezetőedző. A vendégcsapat kapujában kellemes meglepetéssel szolgált Kamil Čontofalský, aki ugyan kuriózumnak számító gólt kapott, de erről nem tehetett, ellenben hárította Karjaka tizen-egyesét. „Azért állítottam Čontofalskýt a kapuba, mert az összes orosz játékost ismeri. A büntetőnél elvetődhetett volna, de a lövés olyan erős volt, hogy a helyén maradt és a labda eltalálta. Néha ez a véletlen műve, néha a szerencséé” – elmélkedett a szlovák csapat edzője, és dicsérte védencei aktivitását: „Ezzel a játékfelfogásunkkal megleptük a hazai védelmet. Az Európa-bajnokságon megnéztük az orosz válogatott mind a három mérkőzését, kielemeztük őket, és szombaton beigazolódott, hogy jól döntöttünk, amikor ragaszkodtunk elképzelésünkhöz.”

Szlovákia labdarúgása utoljára 2001. márciusában ért el hasonló eredményt, Isztambulban, ugyancsak világbajnoki selejtezőn, 1:1-re játszott Törökország ellen. Ekkor jól indult a szlovák válogatott számára a vb-selejtező, később azonban jött a hullámvölgy, és Szlovákia ismét a vb kapuja előtt rekedt. „Ez a csapat többre képes, további kellemes meglepetéseket akarunk szerezni. Azok a játékosok, akik külföldön futballoznak, lassan megértették, a nézőknek is kell valamit mutatni, hogy mellénk álljanak és biztassanak.”

Mivel Stanislav Varga Moszkvában megkapta második sárga lapját és a szabályok értelmében a következő meccsen nem szerepelhet, helyette a 28 esztendős Jozef Valachovičot (Liberec) hívta meg a keretbe Dušan Galis edző. A tapasztalt védő eddig 23-szor szerepelt a nagyválogatottban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?