Duplázott Oberhofban a fenomenális Kuzmina

A csütörtöki sprint után a szombati üldözéses versenyt is megnyerte Anastasia Kuzmina a sílövők oberhofi Világkupáján, ezzel továbbra is magabiztosan vezet összesítésben.A szlovák színekben versenyző, oroszországi születésű Kuzmina pályafutása során először tudott egy Vk-állomáson duplázni, vagyis a

A csütörtöki sprint után a szombati üldözéses versenyt is megnyerte Anastasia Kuzmina a sílövők oberhofi Világkupáján, ezzel továbbra is magabiztosan vezet összesítésben.

A szlovák színekben versenyző, oroszországi születésű Kuzmina pályafutása során először tudott egy Vk-állomáson duplázni, vagyis a sprint után az üldözéses versenyben is diadalmaskodni.

Oberhofban Kuzmina több mint fél perces előnnyel indulhatott, és ezt az első lövészet után még növelni is tudta, mert hibátlanul célzott, míg üldözői rontottak. A második lövészetnél ugyan Kuzmina is elhibázott egy célt, de remek futásának köszönhetően a büntetőkörrel is csak 11 másodpercet vesztett korábbi 55 másodperces előnyéből. A harmadik lövészetnél az egyik golyó ismét elszállt, de Kuzminának nem volt oka aggodalomra, mert még mindig csaknem 35 másodperc előnye volt. A fantasztikus formában versenyző sílövő a negyedik lövészetnél igazolta, hogy ezen a télen megállíthatatlan: gyorsan és hibátlanul lőtt, így óriási, több mint egyperces előnnyel indulhatott az utolsó körre, amelynek minden pillanatát kiélvezhette.

„Egy biatlonversenyt az utolsó lövés előtt még nem lehet eldöntöttnek nevezni, ezért is szakadt ki belőlem egy boldog kiáltás, amikor az utolsó céltáblát is eltaláltam. Nem terveztem, csak úgy jött. Akkor tudatosítottam ugyanis, hogy egyedül vagyok a lőtéren, és a mostani futóformámmal egyértelmű volt, hogy az ellenfeleimnek nincs esélyük utolérni” – magyarázta Kuzmina.

A második helyen a hibátlanul lövő olasz Dorothea Wierer végzett, a harmadik helyen pedig az ukrán Vita Szemerenko zárt, szintén hibátlan lövészettel.

A kétszeres olimpiai bajnok Kuzmina az idei szezonban a negyedik győzelmét aratta, megnyerte a hochfilzeni sprintet és az annecy-i üldözéses versenyt, s most Oberhofban szuverén módon uralta mindkét viadalt. Az összetett Világkupában már 47 pont az előnye a második helyezett finn Kaisa Mäkäräinennel szemben.

A kristályglóbuszra azonban egyelőre nem akar gondolni. „Egyelőre csak négy Világkupa van mögöttünk a kilencből, ráadásul még egy olyan nehéz és megerőltető verseny is vár rám, mint az olimpia. A glóbuszokkal majd csak Pjongcsang után fogok foglalkozni. Egyelőre annyi biztos, hogy ha egészséges leszek, akkor a szezon összes Világkupa-viadalán rajthoz szeretnék állni” – nyilatkozta Kuzmina.

A sílövők Vk-sorozata már ezen a héten folytatódik, Kuzmina Ruhpoldingban a 15 km-es egyéni versenyen is rajthoz áll. Jövő héten Anterselva következik, ezután Kuzmina Olaszországban marad edzeni, és január 31-én utazik el az olimpia helyszínére.

„Mindenki azt kérdezgeti, nem korai-e még ez a jó forma. Én abban bízom, hogy legalább az olimpia végéig kitart” – nyilatkozta a rá jellemző szerény mosollyal Kuzmina.

(TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?