Duplázott a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség válogatottja

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSPuhó/Dunaszerdahely. A csallóközi focisták címvédőként érkeztek, veretlenül vették az akadályokat, remek teljesítményüknek köszönhetően pontveszteség nélkül dupláztak a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség elnökének serlegéért ötödször megrendezett diák teremtorna döntőjében.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Puhó/Dunaszerdahely. A csallóközi focisták címvédőként érkeztek, veretlenül vették az akadályokat, remek teljesítményüknek köszönhetően pontveszteség nélkül dupláztak a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség elnökének serlegéért ötödször megrendezett diák teremtorna döntőjében. Szombaton a puhói (Púchov) sportcsarnokban a három regionális selejtező első és második helyezettje: a nagyszombati, a dunaszerdahelyi, az érsekújvári, a nyitrai, a privigyei és a trencséni, valamint a házigazda jogán a vágbesztercei területi szövetség 2001. január 1-je után született gyerekekből összeállított válogatottja körmérkőzéses rendszerben mérte össze tudását.

A Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség válogatottja számára rosszul kezdődött a nap, a kora reggeli gyülekezőnél ugyanis a tizennégy fős játékoskeretből ketten hiányoztak. „A nagymagyari Roma futballklub két játékosa nem érkezett meg a gyülekezőre, értesüléseim szerint elszunyókáltak. Bosszantó az eset, hiszen húsz kiválasztottunk volt, mégis foghíjas kerettel indultunk csatába”– tájékoztatott a történtekről a kollektíva egyik edzője, Győri Zsolt, aki Dušan Meniarral készítette fel, s irányította a címvédőt a kerületi seregszemlén.

A rendezvényen azonban nem érződött, hogy kevesebben lennének a csallóköziek, akik remek rajtot vettek, az első párharcukon lelépték (6:1) a nyitraiakat, s két kivételtől eltekintve meggyőző fölénnyel fektették két vállra ellenfeleiket. A sorrendben ötödik összecsapásukat követően már tornagyőzelemnek örültek. „A nagyszombatiak elleni meccset megelőzően nekünk tizenkét, az ellenfélnek pedig tíz pontja volt. A fiúk tudatosították, hogy sikerükkel már célba érhetnek. Mindent beleadtak, 2:0-ra vezettek, riválisunk erejéből már csak a becsületgólra futotta. Sikerünknek köszönhetően eldőlt, hogy megtarthatjuk a kerületi futballelnök serlegét”– ecsetelte az ötödik mérkőzés tétjét Dušan Meniar.

A torna utolsó párharcán is gálázott a címvédő, mely szuverén módon hódította el a trófeát. „Egy mindenkiért, mindenki egyért. A mi esetünkben sem túlzás használni az irodalomtörténetnek A három testőrből származó szállóigéjét. Szeretnék köszönetet mondani a srácoknak a kiváló teljesítményért, a példás hozzáállásért. Az edzőknek a remek formaidőzítésért, a szövetség tisztségviselőinek pedig a támogatásért. Ugyanis kiváló feltételeket teremtettek a felkészüléshez. Szívükön viselik az utánpótlás sorsát. Az ünnepélyes eredményhirdetésnél a végrehajtó bizottság két tagja, Kovács Imre és Kása Károly is velünk együtt örült a csallóközi tehetségek újabb kimagasló sikerének”– nyilatkozta a diadalt követően Gaál Tamás, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség ifjúsági bizottságának elnöke.

Egyébként a győzelmek számát tekintve a dunaszerdahelyiek utolérték a trencsénieket, immár mindkét területi szövetség diákfocistái két–két tornaelsőséggel büszkélkednek. Az Érsekújvári Területi Futballszövetség válogatottja a hatodik helyen zárta a megmérettetést. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?