Duplázó (és triplázó) dél-szlovákiai birkózók

Somorja/Dunaszerdahely/Bős/ Gúta/Komárom.

Somorja/Dunaszerdahely/Bős/ Gúta/Komárom. Taroltak, hat bajnoki elsőséget, hét aranyérmet, összesen tizenhat dobogós helyezést szereztek a dél-szlovákiai tehetségek az idősebb diákok kötöttfogású országos bajnokságán, melyen a csallóközi városban 18 egyesület 75 versenyzője kilenc súlycsoportban küzdött az érmekért.

A 29 kilósok mezőnyében nem neveztek, a 35 kg-os súlycsoportban pedig a rimaszombati Oravecnak nem akadt kihívója, így ő csupán súlycsoportgyőztesként került a bajnokság krónikájába.

„A legfényesebb érmünket Csörgő Tamás gyűjtötte be, aki a 47 kg-os súlycsoportban előbb rimaszombati ellenfelét fektette két vállra, majd a folytatásban komáromi vetélytársát tussolta. Tamás, aki a megmérettetésen kiváló formában versenyzett, a fináléban marcelházai riválisának sem adott esélyt. Még az első felvonásban egy derékra irányzott támadást követően sikerült ellenfelét betussolnia. Ezzel pályafutása második bajnoki címét szerezte. Gaál András 53 kilóban és Bertók Nicolas 73 kilóban a döntőig menetelt, Botló Dominik pedig a 100 kilósok súlycsoportjában a harmadik helyen zárt. Gazdag éremtermésünknek, pontokat érő helyezéseinknek köszönhetően a csapatversenyben az élen végeztünk. Ebben a korosztályban egyébként idén mindkét fogásnemben a mi kollektívánk bizonyult a legeredményesebbnek” – értékelte védenceik remeklését Hakszer Roland, a szabadfogásra szakosodott dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

Érdekesnek találtuk, hogy több győztes is sokoldalúságáról tett tanúbizonyságot. „Csörgő Áron idén előbb áprilisban Dunaszerdahelyen szabadfogásban, novemberben pedig Somorján kötöttfogásban igazolta elsőségével kivételes képességeit” – nyomatékosította tanítványuk egyeduralmát Meton Krisztián, a Bősi Birkózó- és Sportklub elnök-főedzője.

A komáromi Nagy Nikolas ezúttal egy súlycsoporttal feljebb versenyzett. „Klubtársát, Lakatos Imrét győzte le a 42 kg-os súlycsoport döntőjében” – ecsetelte a háziversenyt Kúr Károly, a komáromi Spartacus birkózóklub elnöke.

A bátorkeszi Kovács Nicolas is a duplázók közé tartozik, ő tavasszal még marcelházai színekben került a dobogó legfelső fokára.

Súlycsoportjukban ezúttal is csupán ketten voltak, Somorján megismétlődött a gútai Branislav Dinko és a besztercebányai Michal Žitník bajnoki aranyéremért vívott minipárbaja. Mindkét esetben a Vág-parti sportoló bizonyult jobbnak. „Dinko 2017-ben három bajnoki aranyéremmel büszkélkedik, ugyanis márciusban szabadfogásban a fiatalabb diákoknál is elsőséget szerzett súlycsoportjában” – hívta fel figyelmünket védencük parádés sikersorozatára Gőgh Mihály, a gútai birkózóklub elnöke.

„A várakozásoknak megfelelően jó teljesítményt nyújtott, újabb bajnoki aranyéremmel teljesítette az elvárásokat Szeiler Mátyás” – fogalmazott Horváth István, a versenyt szervező somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

A bajnoki erőpróbán két vásárúti és egy marcelházai birkózó is az éremszerzők közé került.

Somorjai versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?