Dunga a második félidővel elégedett

Johannesburg |

<p>A második félidőben már jól játszott a brazil válogatott - jelentette ki a szövetségi kapitány Dunga az észak-koreaiak felett kedd este, Johannesburgban aratott 2-1-es világbajnoki győzelmet követően.</p>

"Valamennyi válogatottnak hatékonynak kell lennie támadásban és védekezésben is, ha eredményes akar lenni a vb-n. A brazil csapat jó meccset játszott, főleg a második félidőben ment igazán a futball. Az első szakaszban még nem működtek az automatizmusok, nem voltak elég gyorsak a passzok, de a másodikban mindez már jobban alakult. Elégedett vagyok a győzelemmel. Ezt volt az első mérkőzésünk, hosszú hetek felkészülése után érződött a feszültség. Természetesen mi mindannyian többet akarunk, nem elégszünk meg ennyivel."

Dunga arról is beszélt, hogy nagyon nehéz egy visszazáró csapat ellen futballozni, s ha majd támadóbb szellemű alakulattal találkoznak, nyilván több lehetőségük akad.

"Ezzel együtt a második félidőben már nem kevés helyzetet alakítottunk ki - tette hozzá. - Ami pedig azt illeti, hogy első találatunknál hibázott volna a kapus, azt mondom, hogy Maicon nem először lőtt ilyen gólt, és nem feltétlenül okolható az ilyenkor beadásra számító kapus."

Kim Jong Hun, az észak-koreaiak szigorú és kemény szakvezetője, aki Dzi Jun Nam késői góljánál nem palástolta örömét, elmondta, hogy győzni akartak, de a mutatott játék miatt így is elégedett.

"Edzőként jó látni, ha egyik játékosom gólt szerez egy olyan erős csapat ellen, mint a brazil. Nagyon örültem, amikor ez megtörtént.  A célunk az volt, hogy nyerjünk, de elégedett vagyok, mert az eredménytől függetlenül jól játszottunk és gólt lőttünk. Büszke vagyok a játékosaimra."

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?