Dunaszerdahelyi tarolás a Csallóközi kupán

birkozo.Dsz.archiv

A házigazdák újabb diadalával fejeződött be a Dunaszerdahelyi Birkózóklub hagyományos nemzetközi tornája, a Csallóközi Kupa 11. felvonása.

Az eseményen a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban Csehország, Magyarország, Románia és Szlovákiai 29 klubjának 192 versenyzője szabadfogásban küzdött az érmekért. „Minden hadra fogható versenyzőnek bizonyítási lehetőséget kínáltunk. A nemzetközi porondon újabb tapasztalatokat, temérdek érmet szereztek. Az eredménylista is ezt tanúsítja: a mieink 11 elsőséggel, 6 ezüst- és 4 bronz- éremmel kerültek rivaldafénybe. Éremgyűjteményünknek és a további pontot érő helyezéseknek köszönhetően klubunk címvédőként ismét a legjobbnak bizonyult a csapatversenyben. Egyébként két korosztályos válogatottunk, nevezetesen Hegedűs Attila és Rajkovics Zsombor számára ez a viadal a felkészülés egyik állomása volt az U15-ös korosztály júliusi, kaposvári Európa-bajnokságára. A rendezvényen jelen volt a Szlovák Birkózószövetség elnöke, Ján Karšňák, aki elismeréssel nyilatkozott a szervezésről, a szőnyegcsaták színvonaláról. A rendezőgárda remekül helytállt. A külföldi klubok tisztségviselőinek visszajelzése alapján szíves vendéglátásból (is) jelesre vizsgáztunk” – értékelte a hagyományos tornájuk legfontosabb ismérveit Hakszer Roland, a Dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

A rangos megmérettetésen egyébként vásárúti, füleki, rimaszombati versenyzők is felállhattak a dobogó legfelső fokára, de gútai birkózóknak is jutott érem.

XI. Csallóközi Kupa, nemzetközi szabadfogású verseny, Dunaszerdahely

A dél-szlovákiai klubok dobogós helyezettjei

Fiúk versenye, U9 – 28 kg: 1. Hadidom Naomi, 3. Simon Viktor (dunaszerdahelyiek); 30 kg: 2. Szabó Levente (vásárúti); 36 kg: 1. Daudov Abdurrahim; 52 kg: 1. Hadidom Peter (dunaszerdahelyiek).

U11 – 28 kg: 1. Rácz Zsolt (füleki), 2. Csölle Viktor; 56 kg: 1. Ciria Dominik (vásárútiak), 3. Marfushin Sayfullah (dunaszerdahelyi).

U13 – 41 kg: 2. Šimon Smoleňák (gútai); 45 kg: 1. Radovan Karlík; 77 kg: 2. Daudov Abdurahman (dunaszerdahelyiek), 3. Góth Tamás (gútai).

U15 – 41 kg: 2. Hegedűs Attila (dunaszerdahelyi), 3. Marián Kret (rimaszombati); 45 kg: 1. Bodó Barnabás (dunaszerdahelyi), 2. Patrik Vetrák (rimaszombati); 52 kg: 3. Simon Béla; 62 kg: 1. Rajkovics Zsombor; 68 kg: 2. Pálos Flórián; 85 kg: 1. Engler Ádám (dunaszerdahelyiek), 2. Stojka Alex (gútai).

U17 – 41 kg: 1. Farkaš Koloman; 48 kg: 1. Berki Nikolas (rimaszombatiak); 60 kg: 3. Nagy Roland (dunaszerdahelyi); 92 kg: 3. Kosár Christofer (vásárúti).

U20 – 65 kg: 1. Kovács Ferenc (dunaszerdahelyi), 3. Ján Hrúz (rimaszombati).

U23 – 80 kg: 2. Gányovics Balázs (dunaszerdahelyi).

Lányok versenye, U15 – 46 kg: 1. Vajas Viktória (dunaszerdahelyi); 49 kg: 1. Igrényi Viktória (marcelházai).

U17 – 53 kg: Görcs Lara (dunaszerdahelyi).

U 20 – 50 kg: 1. Basych Khrystyna (rimaszombati), 2. Hegedűs Réka (dunaszerdahelyi).

Csapatverseny: 1. Dunaszerdahely, 3. Rimaszombat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?