Döntetlen lett a DAC-Slovan

<p>1:1-es döntetlennel ért véget a DAC-Slovan rangadó a labdarúgó Fortuna Liga 3. fordulójában. A DAC jobban játszott, a Slovan Priskin villanásának köszönhetően vitte el az egy pontot Dunaszerdahelyről.</p>

Fergeteges hangulatban és nagyszerű DAC-akciókkal indult a meccs. Az 5. percben Pačinda lövése súrolta a felső lécet, majd Sarr csavart jól, s a labda alig ment mellé. Ezután Štepanovský kapott remek labdát Sarrtól, de ő is a kapu fölé lőtt.

Negyedóra játék után azonban Straka hátul elvesztette a labdát, Štefánik Priskinhez passzolt, aki nem is hibázott - 0:1. A magyar válogatott csatár, aki a meccs előtt is már hideget-meleget kapott a szurkolóktól, szinte nem is ünnepelte a gólt. A játék képe alapján egyáltalán nem volt megérdemelt a Slovan vezetése, a vendégek addig szinte semmit sem mutattak.

A kapott gól visszavetette a DAC-ot, beletelt egy negyedórába, amíg újra felvették a ritmust. A 36. percben azonban Pačinda szöglete után Kwin bombafejessel egyenlített - 1:1! A félidő vége előtt Pačinda lövése ismét a felső lécen landolt, de mivel valaki beleért, szöglet következett. Straka első próbálkozását kivágta a Slovan-védelem, a DAC kapitánya pedig másodszor már nem tudott beadni, mert a bíró gyorsan lefújta az első félidőt - az óra 45:08-at mutatott, és ápolások is voltak... A játékvezetőt ezután füttykoncert kísérte az öltözőbe.

A szünet után is aktívabb volt a DAC, de a Slovan-védelem jól zárt. A meccsben mindenféle eredmény benne volt, a vendégek is többször veszélyesen megindultak egy-egy hazai labdavesztés után. A 70. percben az egyébként nagyon hasznosan játszó Szarka rakosgatta túl sokáig a labdát egyik lábáról a másikra a tizenhatoson belül, végül tisztáztak előle. Negy perccel később Szekulics közeli próbálkozását védte Tujvel, a kontra végén pedig Szarka elől mentett Krnáč.

Az utolsó 13 percben emberelőnyben játszott a DAC, mert a 77. percben Szekulics megkapta második sárgáját. A lelátókról extázisban zúgott a "Micsoda álom, micsoda mámor”. Szarka lövését megfogta Krnáč. Az utolsó percben Jurčo kapott jó indítást, de elesett a saját lábában, Sarr pedig már lesen volt...

A rangadó így 1:1-es döntetlennel ért véget, a DAC továbbra is veretlen, de már nem százszázalékos.

DAC-Slovan 1:1 (1:1)

Góllövők: Kwin (36.), ill. Priskin (15.)

Sárga lap: Michalík, Kwin, Straka, Brašeň, Štepanovský, ill. Kotula, Szekulics.

Piros lap: Szekulics (77., Slovan).

Játékvezető: K. Horváth, 6443 néző.

DAC: Tujvel - Štepanovský, Michalík, Kwin, Brašeň - Sarr (90. Kristo), Ljubicic, Straka (78. Pambou), Pačinda - Polievka (60. Jurčo), Szarka.

SLOVAN: Krnáč - Kotula, Saláta, Gorosito, Podaný - K. Mészáros (65. Oršula), Štefánik (70. González), Szekulics, Milinkovics - Priskin (85. Peltier), Zreľák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?