Döntetlen az írek ellen, Mucha büntetőt védett

Zsolna |

<p>Nem tudta legyőzni Írországot a szlovák labdarúgó-válogatott az Eb-selejtezők 4. játéknapján, a két csapat zsolnai összecsapása 1:1-es döntetlennel végződött.  Jóformán helyzetet sem láttunk még (Saláta nagyon célt tévesztett fejese és Kucka rosszul helyezett lövése nem igazán nevezhető helyzetnek), amikor az írek már vezettek: a 16. percben egy felívelés után a válogatottba visszatérő Ďurica pontosan St. Ledger elé tette le a labdát, aki közelről nem is hibázott – 0:1.</p>

A szlovákok védelme nem állt biztos lábakon, Saláta gyakran bizonytalankodott, Zabavník pedig többször lemaradt a gyors McGeadyről, de szerencséjére az írek nem tudtak mit kezdeni ezzel – ahogy Keane sem tudott mit kezdeni a Muchától kapott ajándéklabdával. A 36. percben az addig kissé ötlettelenül játszó szlovákok váratlanul kiegyenlítettek: Hamšík szöglete után Kucka csúsztatta meg a labdát, Ďurica pedig közelről a hálóba fejelt – 1:1. A félidő vége előtt újra megszerezhették volna a vezetést az írek: Mucha a 16-oson belül buktatta McGeadyt, s a megítélt büntetőhöz Keane helyezte a 11-espontra a labdát. Giovanni Trapattoni, az írek szövetségi kapitánya kézzel-lábbal próbálta felhívni magára Keane figyelmét, de sikertelenül, az ír csatár rosszul helyezett büntetőjét pedig Mucha védte.
A szlovákoknak erőt adott a kapusbravúr, a második félidőben rákapcsoltak. A 100. válogatott meccsén játszó Karhan nagyszerű teljesítményt nyújtott: Hamšík helyett is adogatott, lövésekre is vállalkozott, s remekül védekezett. A hazaiak mezőnyfölényben futballoztak, de igazán nagy helyzetet nem alakítottak ki: Hubočan lövését védte Given, Hološko fejese pedig elkerülte a kaput. A végjátékra Oravecet is pályára küldte Vladimír Weiss, aki kétszer is próbálkozott fejjel, de egyik lehetőségből sem született gól.

(Somogyi Tibor felvételei)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?