Döntetlen a rangadón

Budapest. A Ferencváros együttese 2:0-ra verte a Haladást az Arany Ászok Liga 11. fordulójában. A Videoton pontot szerzett az utóbbi időben felfelé ívelő formát mutató Zalaegerszeg vendégeként, míg a Debrecen nagy csatában győzött a Győr ellen. Döntetlennel zárult az MTK újpesti vendégjátéka. A pálya használhatatlansága miatt elmaradt a Sopron–Békéscsaba mérkőzés.

Mezey György, az Újpest mestere alaposan megszervezte a védekezést, és egyértelműen kontrákra játszatta a csapatát. Az MTK jött előre, no nem fergeteges iramban, inkább sok-sok lapos passzal. A kékek birtokolták többet a labdát, ám a lilák szerezték a gólt. Farkas Balázs remek passza után az üresen maradt vendégtérfélen meglóduló Simek Péter szerezte meg a vezetést a hazai csapatnak, és joggal bosszankodhatott Egervári Sándor, hiszen csapata addig egyértelműen irányította a mérkőzést. A gól szemmel láthatólag magabiztossá tette a lila-fehéreket. Ezt jelezte, hogy Farkas Balázs újabb remek passzal hozta támadásba a sárga lapok miatt kimaradt Kovács Zoltánt helyettesítő Rajczi Pétert, ám ezúttal kimaradt a ziccer. És ha már Rajczi került szóba: Mezey György bátran nyúlt a fiatalokhoz, rajta kívül először kapott kezdőként bizonyítási lehetőséget az Újpest szurkolók által nagy tehetségnek titulált Bánka Kristóf. Vele kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy technikás labdarúgó, aki ráadásul Megyeri úti nevelésként megfordult az MTK-ban is. Itt volt élete nagy lehetősége, ám az első félidő nem róla szólt, sokkal inkább a lilák eredményes védekezéséről, és az MTK tanácstalanságáról.

Ha az első félidő taktikai csatáját egyértelműen az Újpest nyerte, akkor a második félidőre ez még inkább érvényes. A lilák a Mezey György által megkomponált védekezést már-már tökéletes formában mutatták be, hiszen a folytatásban az MTK nemhogy helyzethez, lövéshez sem jutott. Ráadásul a szünet után már nemcsak a kapu megvédésére, hanem a támadások vezetésére is egyre több energiát fordított a lila-fehér csapat. Ekkor már sokkal veszélyesebbnek tűntek a hazai akciók, szó sem volt MTK mezőnyfölényről. A közönség meghálálta a lilák erőtől duzzadó, lelkes játékát, hiszen megállás nélkül buzdította csapatukat. Azt is mondhatnánk, hogy a levegőben lógó, a második, gyaníthatóan mindent eldöntő hazai találat, ám a futball szokásos fintorát láthattuk, hiszen az MTK gyakorlatilag helyzet nélkül egyenlített a szemfüles Illés Béla révén.

Az Újpest azonban alaposan meghajtotta az utolsó tíz percet is, és ha azt írtuk a talákozó elejéről, hogy lassú paszszolgatást hozott, akkor meg kell említenünk, hogy a folytatást már kevés kritika érheti, és ez főként az Újpest csupaszív játékának köszönhető. Nem véletlenül bosszankodtak a hazai szurkolók a pontvesztés miatt, hiszen csapatuk közelebb állt a győzelemhez, ám így is sok-sok pozitívumot fedezhettek fel a lilák játékában, egyrészt bemutatkoztak tehetséges fiatalok, másrészt a csereként pályára lépő Polonkai Attila újra remekül futballozott, és nem mellékesen öröm volt nézni a lilák szakadatlan, megállás nélküli „pörgését”.

Egy pont ide, egy pont oda – ám a döntetlen miatt igencsak más az érzés a Szusza Ferenc-stadionban, illetve néhány kerülettel odébb a másik legendáról elnevezett arénában, a Hidegkuti Nándor-stadionban...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?