Döntetlen a bajnok ellen

Szerdára két találkozó maradt a labdarúgó Corgoň Liga 13. fordulójából. Rimaszombatban, az újonc otthonában a bajnok zsolnai csapat vendégszerepelt, és a küzdelmes találkozó gól nélküli döntetlennel végződött. A B. Bystrica–Artmedia összecsapáson sem született gól.

Rimaszombatban szeretik a focit, s a bajnok neve mindenütt jól cseng, ennek eredményeképpen az idény eddigi legnagyobb gömöri nézőszámát éppen a munkanapon játszott, Žilina elleni összecsapáson könyvelhettük el. A közel 2500 szurkoló gól nélküli mér-kőzésnek lehetett szemtanúja.

A vendégek nagy iramban kezdtek, de az első negyedórát követően kiegyenlítődött a játék. A találkozó legnagyobb helyzete a 16. percben Maruniak előtt adódott, a kapujából kint álló Trabalík azonban az utolsó pillanatban a léc fölé tornázta a rimaszombati játékos emelését. A 30. percben büntetőt reklamáltak a hazaiak, Piszár szabadrúgását követően kezezésgyanúsan pattant el a zsolnai védőktől a labda, Micheľ sípja azonban néma maradt. A vendégek általában gyorsan eljutottak az élvonalban debütáló Slovenčiak kapujáig, de igazi veszélyt nem jelentettek arra.

Megmutatkozott: a bajnok sem lenne verhetetlen, ám a gyengélkedő rimaszombati csatársor nem tudta bevenni Trabalík kapuját. A 79. percben a vendégek legjobbja, Barčík eldönthette volna a mérkőzést, de Slovenčiak jól helyezkedett, s védte az éles szögből leadott lövést.

A hétvégén gólparádét rendező zsolnaiak Gömörben nem nyújtottak meggyőző teljesítményt, s egy kis szerencsével, valamint aktívabb csatárokkal akár otthon is maradhatott volna a három pont. Peter Zelenský vezetőedző ennek ellenére elégedett volt az eredménnyel. „Elsősorban a védekezésre helyezetük a hangsúlyt, s ebben most nem is volt hiba. Slovenčiak bemutatkozása jól sikerült, a hibátlanul működő hátvédsor is segített neki. Az utolsó pillanatban változtatnom kellett a kezdőcsapaton, Lipovský ugyanis megsérült a bemelegítés során, ám a helyette beugró Dojčan jól megállta a helyét. Reméltem, hogy gyors kontrából vagy egy pontrúgást követően betalálunk, de ez sajnos nem sikerült. Ha lenne egy igazán gyors csatárunk, mint a vendégeknél pl. Šesták, még jobban megnehezíthettük volna a nagy esélyes Žilina dolgát.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?