Döntés 50 nap múlva

Budapest. Az eredeti tervekkel ellentétben az UEFA nem december 13-án, hanem már 12-én, azaz pontosan félszáz nap múlva kihirdeti, hogy mely kandidáló(k)nak ítéli oda a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát.

Budapest. Az eredeti tervekkel ellentétben az UEFA nem december 13-án, hanem már 12-én, azaz pontosan félszáz nap múlva kihirdeti, hogy mely kandidáló(k)nak ítéli oda a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát. Makray Balázs, a magyar pályázat projektigazgatója kommentálta Joseph Blatter FIFA-elnöknek azt a szerdai kijelentését, mely szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség minden támogatást megad a 2008-as Eb megrendezésére irányuló orosz erőfeszítésekhez.

„Nincs ennek különösebb jelentősége, hiszen a kontinenstorna UEFA-, és nem FIFA-rendezvény. Köztudott, hogy a nemzetközi szövetségnek jó kapcsolata van Oroszországgal, ezért nem leptek meg Blatter szavai. Nem hiszem, hogy ez az álláspont számunkra hátrányt jelentene.”

Makray szólt a helyszínkijelölésig hátralévő időszak menetrendjéről is: „A szemlebizottság minden lehetséges helyszínre ellátogatott, a tapasztaltakról hétfőn, vagy kedden tesz szóbeli jelentést a válogatottak eseményeit felügyelő testületnek. Az írásbeli összegzés novemberben készül el, de természetesen egyik beszámoló sem nyilvános. A végső határozat előtt nekünk már csak egyetlen hivatalos teendőnk van: december 11-én, az UEFA nyoni központjában a többi jelentkezőhöz hasonlóan 15 perces prezentációra kapunk lehetőséget. Közvetlenül ezután a szövetség végrehajtó bizottsága és válogatottakat felügyelő testület megkezdi a tanácskozást, majd másnap már csak a döntést meghozó vb ülésezik.”

Az igazgató hozzátette: a szavazás teljesen titkos lesz, a voksolás lebonyolításáról egyelőre nincsenek információk. A győztes ország(ok) nevét várhatóan Genfben hirdetik ki.

Az Eb-rendezésre az egyedül kandidáló Magyarország és Oroszország mellett Ausztria Svájccal, Görögország Törökországgal, Skócia ĺrországgal, Horvátország Bosznia-Hercegovinával, illetve az észak-európai – finn, dán, norvég, svéd – négyes van versenyben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?