Diego Forláné az Aranycipő

Madrid |

<p>Diego Forlán, az Atlético Madrid uruguayi csatára érdemelte ki a 2008/09-es európai futballszezon legeredményesebb játékosát megillető Aranycipőt.</p>

A dél-amerikai labdarúgó - 2005 után másodszor - lett a legjobb annak köszönhetően, hogy a spanyol bajnokságban 32 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját ebben az idényben, s még a zárófordulóban is betalált.
    Nálánál is többre jutott ugyan az osztrák Marc Janko, aki a szezonban 39 gólt szerzett, csakhogy egy jóval gyengébb pontvadászatban tette ezt, s az UEFA, az európai szövetség a nemzeti bajnokságok erősségét tükröző szorzószámai alapján - az osztrák esetében 1,5-szeres, a spanyolnál pedig 2-szeres a szorzó - Forlán végzett az élen. Mi több, az FC Barcelona 28 találattal zárt kameruni csatára, Samuel Eto,o is Janko elé került. 
    Az uruguayiak kiválósága amúgy négy éve 25 góllal a Villarreal játékosaként, s a jelenleg a Barcelonában futballozó francia Thierry Henryval holtversenyben lett első.
    Az Aranycipőért zajló vetélkedésben a spanyol bajnokságban játszók domináltak, bár a német Bundesliga, pontosabban a bajnok Wolfsburg két reprezentánsa is bekerült az első hat közé.
    A 2008/09-es idény legeredményesebbjei:
1. Diego Forlán (uruguayi, Atlético Madrid ) 32 gól (szorzószám 2-es) 64 pont
2. Samuel Eto,o (kameruni, FC Barcelona) 30 (2) 60
3. Marc Janko (osztrák, Salzburg) 39 (1,5) 58,5
4. Grafite (brazil, Wolfsburg) 28 (2) 56 és David Villa (spanyol, Valencia )28 (2) 56
6. Edin Dzeko (bosnyák, Wolfsburg) 26 (2) 52

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?